Mies yritti livahtaa Ruisrockiin James Bond -elokuvasta tutulla vedenalaisella tempulla: ”Sorsa ei päässyt kohteeseen”

– Tämä kiilaa tunkeutumisyritysten top ykköseksi, Ruisrockin turvallisuuspäällikkö antaa tunnustusta.

9.7.2017 21:52

Turun Ruisrockin turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen kehuu, miten ihminen osaa olla kekseliäs olento.

– Sorsa yritti tänään tulla tänne, Ketonen hekottelee.

Ruisrockin vesivalvojat ihmettelivät lähivesillä liikkuvaa kumisorsaa. Sorsa eteni vauhdikkaasti rantaa kohden.

– Kaveri oli lätännyt sorsan päähänsä ja lähtenyt uimaan veden alle. Meidän vesivalvonta oli sen bongannut, että onpa yllättävän määrätietoinen sorsa, kun se ui noin suoraan ja lujaa.

Vesivalvojat pysäyttivät sorsan airolla. Paljastui, että kumisorsa oli sukeltajan päässä. Parikymppinen mies yritti vesiteitse päästä Ruisrock-alueelle.

Sukeltajalla oli märkäpuku, uimalasit ja snorkkeli. Hän oli piilottanut hengitysputken muovisorsan sisään.

Ketonen sanoo, että onneksi miehellä oli sorsa päässä.

– Jos hän olisi liimannut lokin päähän, voi olla, että airolla olisi lyöty kovempaa.

Ruisrockiin on vuosien varrella yrittänyt päästä monenlaisia yrittäjiä ilmaiseksi sisään. Ketonen nostaa sorsaoperaation top ykköseksi.

Lähes vastaava skenaario nähtiin vuoden 1964 James Bond -elokuvassa Kultasormi. Sean Conneryn näyttelemä Bond sukelsi lintu päänsä päälle aseteltuna latinalaisamerikkalaisen huumelordin tehtaalle ja räjäytti koko laitoksen taivaan tuuliin.

To all the insane crybaby Captain America fans, it’s not as bad as when they made James Bond a duck! pic.twitter.com/THef2IuZDQ— James Marsh (@Marshy00) 29. toukokuuta 2016

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Ketonen lisää, että jos hän olisi ollut paikalla ja sorsamies olisi nostettu hänen eteensä, hän olisi tarjonnut miehelle loppupäivän festareilla yritteliäisyydestä.

– Meidän rannikkovartiostomme toimii. Sorsa ei päässyt kohteeseen suunnittelulla tavalla. Voidaan katsoa, että Ruisrockin valvonta toimii maalla, merellä ja ilmassa, Ketonen sanoo.

Ruisrock on ollut tänä vuonna loppuunmyyty tapahtuma, mikä on Ketosen mukaan innostanut yrittelijöitä.

Jotkut ovat joutuneet huijatuiksi, kun ovat ostaneet väärennettyjä passeja. On myös niitä, jotka yrittävät päästä alueelle pummilla. Portilla on nähty kaikenlaisia huijariyrityksiä.

– Jokavuotinen ohjelmanumero meillä on kissa ja hiiri -leikki aidan ylittäjien ja alittajien kanssa. Luulen, että olemme vielä johdolla.

Ruisrockin sorsa-operaatiosta kertoi ensin MTV.

Oletko jutun sorsasukeltaja tai tunnetko hänet? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen vaikkapa sähköpostilla osoitteessa uutiset@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?