Timo Harakka Feldt-Rannan kampanjaan: ”Suomi ansaitsee edistyksellisen presidentin”

Kansanedustaja Timo Harakka (sd) lähtee Maarit Feldt-Rannan presidenttikampanjaryhmän puheenjohtajaksi ja uskoo vaalien Maarit-ilmiöön.

Timo Harakka lähtee mukaan Maarit Feldt-Rannan presidenttikampanjaan.

10.7.2017 9:00

Presidenttipeli on jo hyvässä vauhdissa. Kun istuva presidentti Sauli Niinistö ilmoitti toukokuun lopulla pyrkivänsä toiselle kaudelle, monet ovat pitäneet lopputulosta siitä lähtien selvänä.

Mediassa on kirjoitettu erityisen paljon pääoppositiopuolue Sdp:n ahdingosta. Puheenjohtaja Antti Rinne toivoi hartaasti, että hänen edeltäjistään Jutta Urpilainen tai Eero Heinäluoma lähtisi ehdokkaaksi. Kun kumpikin kieltäytyi, demareista kirjoitettiin, että puolueesta ei löydy sopivaa kärkiehdokasta.

– Löytyy, toteaa kansanedustaja Timo Harakka (sd) Ilta-Sanomille.

Puolueen puheenjohtajuuttakin tavoitellut Harakka on lupautunut kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan presidenttikampanjaryhmän puheenjohtajaksi. Feldt-Rannan lisäksi demareiden presidenttiehdokkuutta tavoittelevat kansanedustajat Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Toinen kierros vähimmäistavoite

Sauli Niinistön suosio yli puoluerajojen on nostanut keskusteluun vaihtoehdon, että hän saattaisi tulla valituksi jo ensimmäisellä kierroksella.

Asiantuntijoiden mukaan muille ehdokkaille olisi tarjolla korkeintaan hopeamitali. Harakan mukaan kakkossija ja toinen kierros on vähimmäistavoite. Hän uskoo, että Feldt-Rannasta muodostuu vaalien ilmiö.

– Meillä on ollut Manu-ilmiö, meillä on ollut Mara-ilmiö ja nyt tulee Maarit-ilmiö.

Harakka huomauttaa, että Eurooppa on ollut valtavassa myllerryksessä. Se vie hänen mukaansa pohjan ajatusmaailmalta, että presidentinvaaleja pitäisi ajatella niistä lähtökohdista, miten historiassa on aina ennen tehty.

– On ymmärrettävä, että perinteiset lähtökohdat siitä, että presidenttinä tulee olla keski-iän ylittänyt liituraitaherra, ei pidä lainkaan paikkaansa.

”Presidentin oltava arvojohtaja”

Timo Harakka kuvailee Feldt-Rantaa henkilöksi, joka pystyy yhdistämään sosiaalidemokraatit. Hän sanoo, että Feldt-Rannassa yhdistyvät parlamentaarinen kokemus, sekä uuden haastajan tuoreus.

– Maarit on pitkän linjan uskottava tekijä myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Hän on erityisesti pohjoismaisen yhteistyön tekijä. Rauha on ulkopolitiikan keskiössä, mutta kyse on myös siitä, että suomalaisen yhteiskunnan arvot näkyvät maailmalla paremmin. Ei ainoastaan ruotsalaisten tarvitse kertoa, mitä täällä Pohjolassa ajatellaan.

Harakan mukaan presidentin on oltava Suomen sisällä arvojohtaja ja edustaa Suomen arvoja maailmalla.

– Suomi ansaitsee edistyksellisen presidentin ja inhimillisen arvojohtajan. Maarit Feldt-Ranta puolustaa oikeudenmukaista Suomea ja pohjoismaista yhteiskuntaa. Hän ajaa vahvaa yhteistyötä Euroopassa ja vastuuta globaaleista haasteista. On feministisen ulkopolitiikan aika. Tasa-arvoisen maailman aika. Ilmastonmuutoksen pysäyttämisen aika. Siksi Maarit, Harakka perustelee.

Feldt-Rannan käytännön esivaalityötä vetävä kampanjanpäällikkö nimetään tällä viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?