Hämärä ”ostosreissu” Stockmannille päättyi kotietsintään – italialaiset tuomittiin vankeuteen ja 25,10 euron korvauksiin

Italialaispariskunnan oli tarkoitus olla Suomessa korkeintaan viikko, mutta oikeus päätti pitää heidät vangittuina huomattavasti pidempään.

Italialaispariskunta tuomittiin vankeusrangaistuksiin tekemisistään Stockmannilla.

7.7.2017 17:47

Helsingin Stockmannin tavaratalossa kesäkuun puolivälissä asioinut italialaispariskunta on saanut tuomion hämäräpuuhistaan Helsingin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi molemmat vuoden ja seitsemän kuukauden mittaisiin vankeusrangaistuksiin rahanväärennyksestä. Lisäksi he joutuvat korvaamaan Stockmannille 25,10 euroa.

Italialaispariskunta kävi ”ostoksilla” ja asioi tavaratalon Muumi-osastolla, jossa heidän tarkoituksena oli ostaa Fiskarsin 24,90 euron arvoiset Muumi-yleissakset.

Stockmannin myyjä tarkisti kaksikon antaman 50 euron setelin aitouden, mutta pariskunta lähti menemään ja seteli jäi myyjän haltuun.

Pariskunta jatkoi kuitenkin asiointiaan tavaratalon Bakery-osastolla, jossa he yrittivät ostaa 1,95 euron arvoisen leivoksen 20 euron setelillä.

Myyjä tarkisti setelin aitouden, ja totesi, ettei se kelpaa. Tämän jälkeen pariskunta maksoi ostoksensa aidolla rahalla, ja epäilty väärä raha jäi pariskunnan haltuun.

Pariskunta poistui tavaratalosta, mutta poliisipartio nappasi kaksikon kiinni Kluuvikadulta, hotelli Kämpin edustalta. Tällöin italialaisten hallusta löytyi väärennetyksi epäiltyjä seteleitä 2 775 euron arvosta. Heillä oli 5, 10, 20, 50 ja 100 euron seteleitä.

Tämän jälkeen poliisit tekivät kotietsinnän kaksikon hotellihuoneeseen. Vuonna 1979 syntyneen naisen matkalaukusta löytyi 5 470 euroa väärennetyksi epäiltyä rahaa 20, 50 ja 100 euron seteleinä.

Kummatkin myönsivät poliisikuulusteluissa, että rahat ovat väärennettyjä. Vuonna 1983 syntyneen miehen kertoman mukaan kaksikon oli tarkoitus olla Suomessa korkeintaan viikko.

Kaikkiaan he toivat Suomeen 8 346 euroa väärää rahaa 20, 50 ja 100 euron suuruisina seteleinä ja 2 euron kolikoina. Takavarikoidut väärennetyt rahat pariskunta menettää rikoksentekovälineinä valtiolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?