Turvapaikanhakija tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä – uhreina useita alaikäisiä tyttöjä

Tekoaikaan parikymppisen miehen uhrit olivat iältään 12–16-vuotiaita.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan Ahmed Arsalanin useista alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista. Oikeus antoi tuomionsa kesäkuun lopussa.

Oikeus luki miehen syyksi kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, kaksi perusmuotoista lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja kaksi pahoinpitelyä.

Arsalan saapui Suomeen turvapaikanhakijana Irakista loppuvuodesta 2015. Hän ei kertomansa mukaan tuntenut Suomesta ketään, joten liikkui Helsingin keskustassa tutustuakseen ihmisiin ja kertoi löytäneensä ystäviä.

Yksi näistä oli uhri A, jonka hän tapasi kesällä 2016 otettuaan tähän yhteyttä Instagram-kuvapalvelussa.

Tuomittu ja tuolloin 13-14-vuotias tyttö alkoivat seurustella, mutta ensimmäinen yhdyntä tapahtui jo tätä ennen. A ei ollut aluksi halunnut tätä, mutta hän oli myös melko päihtynyt.

Sen jälkeen he olivat yhdynnässä kymmeniä kertoja, välillä myös A:n kotona, jossa Arsalan oli välillä yötä. Lisäksi tuomittu löi asianomistajaa ja tämän parasta kaveria, uhri C:tä useita kertoja avokämmenellä kasvoihin riidan yhteydessä.

Työnsi makuuhuoneeseen syntymäpäivillä

Arsalan oli myös sukupuoliyhteydessä toisen 14-vuotiaan tytön, uhri B:n kanssa.

Teko tapahtui uhri C:n syntymäpäiväjuhlilla, jotka järjestettiin erään miehen asunnolla. Juhlissa nautittiin runsaasti alkoholia. Paikalla oli 15–20 henkeä, mukaan lukien Arsalanin kanssa seurustellut uhri A.

B:n ollessa menossa vessaan tuomittu ryhtyi työntämään tätä kohti makuuhuonetta. Sinne päästyään Arsalan työnsi B:n sängylle, sulki oven ja tuli tytön päälle. B oli yrittänyt laittaa vastaan, mutta kun se ei auttanut, antoi B tuomitun yhtyä häneen.

B ei ollut huutanut apua, koska kukaan ei olisi kuullut, sillä asunnossa soitettiin musiikkia kovalla volyymilla. Hyväksikäytön jälkeen B poistui juhlista, soitti poikaystävälleen ja kertoi tapahtuneesta.

Pelasi kahden tytön välillä

Tuomittu ja neljäs uhri, uhri D tutustuivat kauppakeskus Forumissa niinikään kesäkuussa 2016. Tutustumista seurasi molemminpuolinen viestittely ja tapailu. D:n mukaan Arsalanilla ja A:lla oli on/off -suhde: välillä tuomittu oli A:n kanssa, välillä D:n.

Eräänä syyskuun iltana Arsalan oli lähettänyt D:lle viestejä. He olivat menneet yhdessä tuomitun asunnolle. Siellä he harrastivat molempien tahdosta seksiä, jonka jälkeen D jäi asunnolle yöksi.

Tuomitun ja tytön välistä tapailua jatkui vielä jonkin aikaa, mutta se loppui kokonaan ennen marraskuuta.

Viidennen uhrin, uhri E:n tuomittu tapasi myös Helsingin keskustassa. E oli tällöin 12-vuotias.

Tuomittu lähestyi tyttöä iskemällä tälle silmää, viheltämällä ja seuraamalla tätä kauppakeskuksen ulkopuolelle. Siellä hän kehui tyttöä kauniiksi ja pyysi tämän puhelinnumeroa.

Tapaamisen jälkeen tuomittu lähetteli tytölle viestejä, joissa muun muassa lupasi antaa tälle alkoholia ja pyysi yöksi luokseen. Tyttö kieltäytyi monesti, mutta lopulta lupautui yökyläilemään.

Samana päivänä, kun yöpymisen piti tapahtua, E:n vieressä istunut tuomittu oli kosketellut tytön niskaa ja hiuksia, laittanut kätensä tämän reidelle ja liikuttanut kättään nivusiin asti. Tyttö piti tilannetta ahdistavana ja lähti pois.

Useita ristiriitoja kertomuksissa

Oikeudessa Arsalan kiisti kaikki sukupuoliyhteydet, pahoinpitelyt ja muut teot, mutta oikeus piti tuomitun kertomia seikkoja monilta osin ristiriitaisina.

Oikeus ei esimerkiksi uskonut tuomittua tämän kerrottua olevansa homoseksuaali tai väitettä, jonka mukaan tuomittu ei käytä ollenkaan päihteitä.

Tapauksessa kuullut todistajat kertoivat kuitenkin toista. Lisäksi tuomittu auttoi useita uhrejaan hankkimaan muun muassa alkoholia.

Oikeuden mukaan 22-vuotias oli salannut todellisen ikänsä ja esittänyt tilanteesta riippuen olevansa 16–20-vuotias. Oikeus katsoi myös, että jotkut uhreista ovat esittäneet olevansa vanhempia kuin tosiasiassa olivat.

Arsalan tuomittiin 2 vuoden ja yhdeksän kuukauden mittaiseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan erilaisia korvauksia ja kuluja yhteensä noin 32 000 euron edestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?