Kotimaa

Bussikuski ahdisteli reikäfarkkutyttöä – ”saisi olla enemmän paljasta pintaa”

Julkaistu:

Mies väitti vain hipaisseensa.
Turun hovioikeus tuomitsi sakkoihin tekohetkellä 41-vuotiaan bussikuskin, joka ahdisteli seksuaalisesti matkahuollon tiloissa 17-vuotiasta reikäfarkkuihin pukeutunutta tyttöä Pirkanmaalla.

Mies pöllytti ensin tytön tukkaa ja silitti sitten tytön paljasta reittä farkuissa olleen reiän kohdalta. Käräjäoikeus piti tytön kertomusta tilanteesta uskottavana. Tyttö kertoi kuskin samalla sanoneen, että ”saisi olla enemmän paljasta pintaa”.

Bussikuski oli autonkuljettajana reitillä, jota tyttö käytti koulumatkaansa. Mies oli aiemmin pyytänyt tyttöä Facebook-kaveriksi. Facebookissa hän oli lähetellyt tytölle useita seksuaalissävytteisiä viestejä, joita tyttö piti inhottavina. Miehen mukaan hän oli kirjoitellut ”juovuspäissään” joskus ”epäkorrektia” tekstiä.

Mies myönsi pöllyttäneensä tytön hiuksia, mutta väitti vain hipaisseensa kahdella sormella jalkaa 1-2 sekunnin ajan. Hän kiisti puhuneensa paljaasta pinnasta mitään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tytön mukaan bussikuskin käytös aiheutti hänelle ahdistusta ja painajaisia ja hän pelästyi kosketusta.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi bussikuskin syyllistyneen seksuaalisen ahdisteluun, mutta piti tekoa ”kokonaisuutena arvostellen vähäisenä” ja jätti kuskin rangaistukseen tuomitsematta. Se määräsi miehen maksamaan tytölle kuitenkin 200 euroa kärsimyksestä.

Syyttäjä valitti asiasta Turun hovioikeuteen, joka hiljattain antamallaan ratkaisulla tuomitsi miehelle tytön seksuaalisesta ahdistelusta 30 päiväsakkoa. Mies joutuu maksamaan 780 euron sakot.

Hovioikeuden mukaan teon kohteena oli alaikäinen tyttö ja ikäero bussikuskiin oli huomattava. Mies toimi kuljettajana tytön koulureitillä ja käytti näin väärin tästä asemastaan johtuvaa luottamussuhdetta. Teolla oli myös tyttöön haitallisia vaikutuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Teko tapahtui syksyllä 2015.