Taivaalta otetut kuvat näyttävät todella hyvin, miten poikkeuksellinen tapahtuma lestadiolaisten Suviseurat on

200 hehtaarin alue täynnä busseja, asuntovaunuja ja telttoja.


Vanhoillislestadiolaisten vuotuinen kesätapahtuma Suviseurat on Suomen suurin kesätapahtuma. Kymmenien tuhansien perheiden majoittaminen ja logistiikka valtavan suurelle alueelle on oma ponnistuksensa, joka vaatii tarkkoja sääntöjä esimerkiksi sen suhteen, kuinka teltat asettuvat alueelle.

Asuntovaunut ja teltat sijoittuvat säntillisiin riveihin, joiden väliin jää neljän metrin väylä. Siten asuntovaunun saa helposti ajettua paikalleen ja sieltä pois milloin tahansa. Osa kävijöistä on Suviseuroissa torstaista maanantaihin, mutta suurin osa viettää Kirjurinluodolla kaksi tai kolme yötä.

Suviseuroja on järjestetty noin sadan vuoden ajan. Porissa ne pidetään poikkeuksellisesti kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä. Ensi vuonna tapahtuma pidetään Äänekoskella.

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurojen koosta saa hyvän käsityksen tapahtumasta otetuista ilmakuvista.

Yhteensä järjestävät odottavat seuroihin yli 70 000 kävijää. Noin 200 hehtaarin alue täyttyi busseista, asuntovaunuista ja teltoista jo torstai-iltana. Perjantai-iltapäivänä tapahtumapaikalla oli jo noin 65 000 ihmistä.

Ilmakuvat on otettu perjantaina. Kävijöistä suurin osa on suomalaisia vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jäseniä, mutta mukana on myös ulkomailta tulleita sekä liikkeen ulkopuolisia ihmisiä, sillä Suviseurat on kaikille avoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?