Tuska, Pride, Guns N’ Roses, Suviseurat, Possujuhlat... Tänään todella monella suomalaisella on kiva päivä – lähetä kuva!

Julkaistu:

Heinäkuun ensimmäinen päivä on todellinen superlauantai. Kaikenlaisia tapahtumia on vaikka kuinka!
Kesä 2017 on jo edennyt heinäkuun ensimmäiseen päivään, vaikka säiden puolesta sitä ei välttämättä uskoisi. Joka tapauksessa tänään on todellinen superlauantai! Erilaisia isompia ja pienempiä tapahtumia, tilaisuuksia ja toikkarointeja järjestetään ympäri Suomea.

Virallisten järjestettyjen kekkereiden lisäksi ihmisillä on toki myös henkilökohtaisia menoja, juhlia ja kokoontumisia. On häitä ja polttareita ja muita mukavia kesäjuhlia.

Tuntuu siltä, että kaikki ovat tänään jossain ja kaikilla on jotakin kivaa tekemistä. Osa saattaa kuitenkin viettää rennompaa viikonloppua tekemättä yhtään mitään.

Miten sinä vietät heinäkuun ensimmäistä päivää? Lähetä kuva numeroon 13456 tai tämän lomakkeen kautta. Kerro suunnitelmistasi myös kommenttikentässä.

Tässä vielä pieni lista siitä, mitä Suomessa tänään tapahtuu.

Provinssi, Seinäjoki

Jo 39. kertaa järjestettävä Provinssi jatkuu jo kolmatta päivää Seinäjoen Törnävänsaaressa. Lauantain pääesiintyjiin lukeutuvat muun muassa kotimaiset Apulanta ja Profeetat.

Tuska-festivaali, Helsinki

Möykkäväen armoitettu metelifestivaali saa hevikansan liikkeelle Helsingin Suvilahteen tänäkin vuonna. 20 vuotta täyttävän Tuska-festivaalin pääesiintyjänä lauantaina on Ville Valon luotsaama HIM. Lauantain liput on loppuunmyyty.

Helsinki Pride -kulkue, Helsinki

Kulttuuri- ja ihmisoikeusviikko Helsinki Pride huipentuu lauantain kulkueeseen. Ylpeä vähemmistöväki ja heidän riemunkirjava tukijoukkonsa kokoontuu sateenkaarilippujen alle Helsingin Kansalaistorille kello 12 ja lähtee marssimaan kello 13 kohti Kaivopuistoa, missä on puistojuhla 14–18. Täältä voit seurata suoraa lähetystä.

Guns N’ Roses, Hämeenlinna

Rakastetun ja vihatun rock-legendan Axl Rosen johtama orkesteri Guns N’ Roses nousee Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuiston konserttilavalle ainakin ohjelman mukaan noin 20.45. Suomalaisvärejä pitää tapahtumassa yllä Helsingin glam rock -kuningas Michael Monroe. Tapahtuma on loppuunmyyty.

Suviseurat, Pori

Kymmenettuhannet vanhoillislestadiolaiset kokoontuvat Porissa. IS seuraa tilaisuutta viikonlopun ajan.

Blockfest Kaisaniemi, Helsinki

Helsingin ydinkeskustassa Kaisaniemen puistossa nousevat lauteille muun muassa The Weeknd, Bryson Tiller ja JVG. Blockfest viettää kymmenvuotisjuhlaansa.

Iskelmäfestivaali, Himos

Himoksen Iskelmäfestivaaleilla tanssataan lauantaina muun muassa Jari Sillanpään, Eppu Normaalin ja Dingon tahtiin.

Tammerkosken sillalla, Tampere

Tammerkosken sillalla -festivaalien pääesiintyjinä ovat tänään Laura Voutilainen ja Katri Helena.

Puistoblues, Järvenpää

Sopranos-fanit voivat käydä kuuntelemassa muun muassa Silvio Danten hahmoa näytelleen lahjakkaan muusikon Steven Van Zandtin orkesterin Little Steven & The Disciples of Soulin. Puistoblues täyttää 40 vuotta.

Go90’s, Imatra ja Joensuu

Ysärihittejä fiilistellään tänään niin Imatralla kuin Joensuussa Go90’s -festivaaleilla. Joensuun Laulurinteessä nähdään tänään 1990-luvun räppibändi Raptorin comeback-keikka ja Imatran Virranpuistossa jammaillaan muun muassa Coco Jambo -hitistä tunnetun Mr. Presidentin tahtiin.

Degerbyn Possujuhlat, Siuntio

Legendaaristen Degerbyn Possujuhlien iloista porsastelua tähdittää muun muassa X Factorissa hurmannut Saara Aalto.

Juva Rokkaa

Juva Campingillä Juva Rokkaa -festivaaleilla esiintyvät tänään muun muassa Vesala ja Popeda.

Rockkaamo, Kangasniemi

Kangasniemen Rockkaamossa esiintyvät tänään muun muassa Saimaa ja The Milestones.

Keskiaikapäivä, Turku

Turun linnassa eletään tänään vuotta 1530. Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia ja lapset voivat osallistua leikkimielisiin turnajaisiin kuninkaan kunniaksi.

Tampereen Kukkaisviikot

Tampereen Hämeenpuistossa järjestetään Kukkaisviikkojen kukkaisvilttikirppis kello 11–20.

Saunamaakuntaviikko, Keski-Suomi

Lauantaina starttaa myös Saunamaakuntaviikko Keski-Suomessa. Tapahtuman tavoitteena on tarjota mitä erilaisimpia kylpemismahdollisuuksia lauteilla. Löylyt huipentuvat viikon päästä lauantaina saunanlämmityksen maailmanmestaruuskisoihin Peurungassa.

Yleinen uistelukisa, Kaavinjärvi

Pohjois-Savon Kaavinjärvellä kalastellaan!

Ja paljon, paljon muuta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt