Kotimaa

Juhannuksena Helsingissä murhattu mies oli rauhanturvaveteraani – ”Siitä hän puhui mielellään”

Julkaistu:

Henkirikos
Helsingin poliisi pyytää havaintoja juhannuksena henkirikoksen uhriksi joutuneen 73-vuotiaan miehen liikkeistä.
Juhannuksena Helsingissä henkirikoksen uhriksi joutunut 73-vuotias mies oli tuttu näky kotikulmillaan Helsingissä, Sörnäisten-Harjun alueella. Siellä hän oli asunut jo monia vuosia.

Miehen osoitteessa sijaitsevassa kerrostalossa on niin monta rappua, etteivät kaikkien asukkaiden kasvot millään jää toisten mieliin.

Ne, joiden mieliin hän jäi, kuvailevat miestä asialliseksi ja mukavaksi.

– Hyvin miellyttävä henkilö, mutta vähäpuheinen kaveri, miehen entinen naapuri toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Silloin kun mies sattui olemaan juttutuulella, hän muisteli mielellään aikojaan rauhanturvaajana. Siitä hänellä riitti jutun juurta.

– Siitä hän puhui mielellään, aina kun tilaisuus tuli. Jos oli vaikka kuuma päivä, niin hän saattoi todeta, että ei tässä mitään, Libanonissa sitä vasta kuuma oli, eräs miehen tuttava kertoo.


Rauhanturvaajatausta näkyi tuttavien mukaan myös siinä, että mies oli ikäisekseen todella hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän oli satunnaisen tuttu näky myös muutamassa lähistön kapakassa. Siellä hän vietti aikaansa pelikoneilla pelaten, tuttava kertoo.

Hän pelasi myös Lottoa lähikaupassa, jossa asioi lähes päivittäin.

Helsingin poliisi tutkii tapausta murhana, koska siinä on piirteitä erityisen julmasta tekotavasta.


Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth on tapauksesta vähäsanainen. Hän kommentoi ainoastaan, että poliisi jatkaa rikostutkintaa.

– En ota kantaa mihinkään mitä poliisi on tai ei ole tehnyt asian tiimoilta.

Kanthin mukaan poliisi on saanut yleisöltä vihjeitä, mutta toistaiseksi ne eivät ole tuottaneet tulosta. Poliisilla ei ole tiedossaan rikoksen tekijää.

Mies löytyi Helsingistä osoitteesta Aleksis Kiven katu 11 sijaitsevasta kerrostalohuoneistosta. Hän asui huoneistossa yksin.

Poliisin mukaan rikos tapahtui juhannusaattoillan ja juhannuspäivän välillä eli 23.–24.6.

Miehen tiedetään olleen Kivinokan siirtolapuutarhan juhannusjuhlissa aattoiltana 23.6., josta hän on palannut Sörnäisten-Harjun seudulle noin klo 22.

Henkilöitä, joilla on havaintoja aattoillalta uhrista taikka hänen seurassaan olleista henkilöistä, pyydetään ilmoittamaan tietonsa Helsingin poliisin Johtokeskukseen numeroon: 0295 417 935 tai sähköpostilla osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.