AL: Poliisiauto varastettiin aseella uhaten Pirkkalassa – poliisit ampuivat omaa autoaan

Pirkkalassa poliisia paennut mies yritti maanantaina ulosajon jälkeen varastaa poliisiauton aseella uhaten, Aamulehti kertoo.

Poliisi otti lopulta miehen kiinni metsästä poliisikoiran avulla. Kuvituskuva.

Poliisi esti miehen pakoon pääsyn varastetulla poliisiautolla ampumalla autoa.

Tapauksesta kertoi Aamulehti.

Ulosajon jälkeen mies oli uhkaillut paikalle ajaneita poliiseja pistoolilla ja yrittänyt ampua, mutta pistooli ei lauennut. Poliisit olivat perääntyneet aseella uhannutta autonsa taakse suojaan. Tällöin mies nousi käynnissä olleeseen poliisiautoon ja lähti liikkeelle.

Epäilty on syntynyt vuonna 1977.

Poliisit ampuivat autoa renkaisiin, mutta mies onnistui ajamaan poliisiautolla hetken tyhjenevistä renkaista huolimatta. Pian auto oli kuitenkin pysähtynyt ja mies pakeni metsään. Poliisi otti lopulta miehen kiinni metsästä poliisikoiran avulla.

Poliisin aseenkäyttö tuli ilmi vasta vangitsemisoikeudenkäynnissä tänään. Poliisin aseenkäytöstä ei aloiteta esitutkintaa.

Sisä-Suomen poliisi kertoo epäillyn kiinniotosta myös Facebookissa. Epäillyn oli ottanut metsästä kiinni poliisikoira Harmaahurstin Gimmo, lempinimeltään Simo.

Simo oli pitänyt epäiltyä hampaissaan niin kauan, että poliisi otti miehen kiinni. Paetessaan mies oli piilottanut aseen metsään, josta poliisikoira Ruutipussin Hannu löysi sen eilen.

Sisä-Suomen poliisin mukaan pakoon pyrkinyttä miestä epäillään muun muassa tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Osa epäilyistä liittyy miehen tekoihin ennen takaa-ajoa.

Juttua korjattu 28.6.2017 kello 22.18: Lisätty otsikkoon tieto, että ampumistapaus pohjautuu Aamulehden uutiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?