Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -leiriä ei purettu määräaikaan mennessä – poliisi ottanut kiinni 3 henkilöä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -leiriä ei purettu määräaikaan mennessä – poliisi ottanut kiinni 3 henkilöä

Poliisi saapui paikalle seitsemän yksikön voimin.

26.6.2017 18:17

Ilta-Sanomat on paikalla Helsingin Rautatientorilla, missä poliisi on antanut Suomi ensin -mielenosoitusleirille määräyksen leirin purkamisesta maanantaihin kello 18 mennessä.

Leiriä ei purettu määräaikaan mennessä. Poliisi saapui paikalle seitsemän yksikön voimin ja alkoi neuvotella mielenosoittajien kanssa.

Suomi ensin -ryhmän johtohahmo Marco de Wit kannettiin hieman kuuden jälkeen poliisiautoon käsiraudoissa. De Wit kertoi aiemmin Ilta-Sanomille ryhmän pyytävän poliisilta vuorokauden lisäaikaa leirin purkamiseen.

Paikalle oli kerääntynyt melko paljon yleisöä. Osaa leiristä purettiin iltapäivällä, mutta koko leiriä ei kuuteen mennessä ollut purettu.

Helsingin poliisi twiittasi varmistavansa mielenosoituksen päättymisen. Poliisi eristi leirin, jota alettiin purkaa kuuden jäljestä maanantai-iltana.

Mielenosoituksen määräaika umpeutui. Poliisi on paikalla ja varmistaa milenosoituksen päättymisen.— Helsingin poliisi (@HelsinkiPoliisi) 26. kesäkuuta 2017

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Poliisi vei myös toisen ja kolmannen henkilön poliisiautoon hieman myöhemmin. Helsingin poliisin mukaan kiinniotoista kaksi johtui niskoittelusta ja yksi poliisin vastustamisesta.

Päätös leirin purkamisesta tehtiin juhannuksen ajan tapahtumien seurauksena. Poliisi arvioi mielenosoituksesta olevan välitöntä vaaraa yleiselle turvallisuudelle.

Poliisin tutkintaan on tullut juhannukselta kolme erillistä epäilyä ohikulkijoiden pahoinpitelystä, joissa kaikissa tekijät ovat leiriläisiä, kolme eri henkilöä. Kysymys on ollut käsiksi käymisestä ja kuristamisesta, joista ei ole tullut vakavia vammoja.

– Näitä välikohtauksia on ollut aiemminkin ja kymmenen päivää sitten annoimme määräyksen laittaa asiat kuntoon, mutta niin ei ole tapahtunut, vaan asiat menivät viikonlopun aikana huonoon suuntaan, kertoo komisario Jari Taponen Helsingin poliisista.

Torstaina yöllä leiriläisen epäillään käyneen käsiksi ohikulkijaan. Tilanteeseen liittyi riidan haastaminen.

Vuorokautta myöhemmin leiriläinen oli käyttäytynyt aggressiivisesti sekä ohikulkijaa että poliisia kohtaan ja samana yönä oli leiriläinen mielipide-eroavaisuuden jälkeen kuristanut ohikulkijaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?