Poliisi määräsi Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -leirin tyhjennettäväksi – syynä juhannuksen tapahtumat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi määräsi Helsingin Rautatientorin Suomi ensin -leirin tyhjennettäväksi – syynä juhannuksen tapahtumat

Leirin katsotaan olevan välittömäksi vaaraksi yleiselle turvallisuudelle.

26.6.2017 15:28 | Päivitetty 26.6.2017 17:45

Poliisi on antanut määräyksen, että Helsingin Rautatientorilla pitkään majaillut Suomi ensin -aktivistien mielenosoitus eli käytännössä leiri pitää purkaa maanantaihin kello 18 mennessä.

Päätös tehtiin juhannuksen ajan tapahtumien seurauksena.

Poliisi arvioi mielenosoituksesta olevan välitöntä vaaraa yleiselle turvallisuudelle.

Poliisin tutkintaan on tullut juhannukselta kolme erillistä epäilyä ohikulkijoiden pahoinpitelystä, joissa kaikissa tekijät ovat leiriläisiä, kolme eri henkilöä. Kysymys on ollut käsiksi käymisestä ja kuristamisesta, joista ei ole tullut vakavia vammoja.

– Näitä välikohtauksia on ollut aiemminkin ja kymmenen päivää sitten annoimme määräyksen laittaa asiat kuntoon, mutta niin ei ole tapahtunut, vaan asiat menivät viikonlopun aikana huonoon suuntaan, kertoo komisario Jari Taponen Helsingin poliisista.

Torstaina yöllä leiriläisen epäillään käyneen käsiksi ohikulkijaan. Tilanteeseen liittyi riidan haastaminen.

Vuorokautta myöhemmin leiriläinen oli käyttäytynyt aggressiivisesti sekä ohikulkijaa että poliisia kohtaan ja samana yönä oli leiriläinen mielipide-eroavaisuuden jälkeen kuristanut ohikulkijaa.

Jutun pääkuvana olevalta videolta näet kommentit purkupäätökseen Suomi ensin -leiristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?