Halla-aho pitää ovea auki Kike Elomaan lisäksi myös muille perussuomalaisista lähteneille – kaikkia ei kuitenkaan huolita takaisin

Halla-aho kertoi torstaina monen perussuomalaisista poissiirtyneen kansanedustajan olevan sellainen, jota ei enää kelpuutettaisi perussuomalaisiin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

22.6.2017 10:46 | Päivitetty 22.6.2017 12:39

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi Kike Elomaan perussuomalaisiin palaamisen jälkeen, että on keskustellut muidenkin uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään siirtyneiden kansanedustajien kanssa paluusta perussuomalaisten riveihin.

Kike Elomaa sanoi perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa eduskunnassa torstaina, ettei Sininen tulevaisuus ei ole hänen ”juttunsa”.

– Olen pahoillani tästä episodista. Haluan olla kaikkien kanssa ystävä edelleenkin, Elomaa totesi.

Jussi Halla-aho kertoi pitävänsä vielä ovea auki myös muille kansanedustajille. Hänen mielestään uuden ryhmän perustaneet henkilöt pakottivat ihmiset tekemään nopeita ratkaisuita.

– Osa heistä säikytettiin erilaisilla tekaistuilla väitteillä puoluekokouksen tapahtumista ja siitä, että tietynlaiset voimat ovat vallanneet puoleen. Toivon, että Kiken esimerkki rohkaisee myös muita sellaisia kansanedustajia, jotka tällä hetkellä kokevat ehkä tulleensa sumutetuksi, pohtimaan asiaa uudelleen.

Toisaalta Halla-aho kertoi, että moni perussuomalaisista siirtynyt kansanedustaja on sellainen, joita ei enää kelpuutettaisi perussuomalaisiin.

– Suurin osa on uuden vaihtoehdon ryhmästä on sellaisia ihmisiä, joita meidän eduskuntaryhmä tuskin haluaisi ottaa takaisin. Siellä on muutamia ihmisiä, jotka tiedämme vilpittömiksi ja rehellisiksi, ja ovat tehneet päätöksen hätiköidysti ja väärin perustein. Toivomme, että sieltä jonkin verran muuttoliikettä tulee.

Eräänlaisena takarajana Halla-aho pitää heinäkuun loppua. Sen jälkeen perussuomalaisten jäsenyys päättyy.

Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoi, ettei ole yllättynyt Kike Elomaan lähdöstä takaisin perussuomalaisiin.

Halla-ahon kommentit muiden uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kansanedustajien kanssa keskusteluista Elo kuittasi sillä, että Halla-aholla on omat syynsä puhua niistä.

– En ole huolissani meidän tilanteesta.

Halla-aho puolestaan pitää mahdollisena, että hallitus kaatuu vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Yhtenä kaatumisen syynä Halla-aho pitää sosiaali- ja terveysuudistusta, joka ajaa Halla-ahon mukaan karille tavalla tai toisella.

– Hallitus saattaa kaatua myös siihen, että siltä yksinkertaisesti katoaa enemmistö. Hallituksella on enää muutaman paikan enemmistö ja sekin saattaa olla kohta mennyttä.

Kike Elomaan siirryttyä takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään hallituksella on 105 kansanedustajan enemmistö. On kuitenkin mahdollista, että perussuomalaisten eduskuntaryhmästä siirtyy vielä kansanedustajia uuteen vaihtoehtoon.

Simon elo on aiemmin kertonut, että jotkin perussuomalaisista kansanedustajista ovat kiinnostuneita siirtymään heidän eduskuntaryhmäänsä.

Perussuomalaisten Arja Juvonen puolestaan kertoi viime viikolla, että kertoo todennäköisesti ennen juhannusta puoluevalintansa. Uusi vaihtoehto ei ole kuitenkaan hänen valintansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?