Kotimaa

Vantaan ex-kaupunginjohtaja tuomittiin lahjusrikoksesta kahden ja puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen

Julkaistu:

Käräjäoikeuden mukaan Jukka Peltomäki syyllistyi törkeään lahjuksen ottamiseen.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Vantaan ex-kaupunginjohtajan Jukka Peltomäen kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lahjuksen ottamisesta. Lisäksi Peltomäki tuomittiin menettämään valtiolle vastaanottamiensa lahjojen tai etujen arvona 187 958,05 euroa.

Forma-Futura-arkkitehtitoimiston omistaja Leila Tuominen tuomittiin kahdesta törkeän lahjuksen antamisesta yhteiseen kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen sekä viiden vuoden liiketoimintakieltoon.

Kolmas vyyhtiin liittynyt henkilö sai törkeästä lahjuksen ottamisesta vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen sekä menettämään valtiolle vastaanottamiensa lahjojen ja etujen arvona 34 335 euroa.

Osa Peltomäkeä ja Tuomista koskeneista lahjusrikossyytteistä hylättiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syyttäjä vaati Vantaan entiselle kaupunginjohtajalle reilun kolmen vuoden ehdotonta vankeutta törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteiden taustalla oli se, että Peltomäki oli vuosina 2006–2011 vastaanottanut etuja kuten maksamattomia lainoja arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajalta Leila Tuomiselta. Peltomäki toimi tuolloin maankäytön apulaiskaupunginjohtajana.

Syyttäjän mukaan edut olivat vähintäänkin olleet omiaan vaikuttamaan ex-kaupunginjohtajan virkatoiminnan tasapuolisuuteen ja luottamus virkatoimeen oli vaarantunut. Syyttäjän mukaan Tuominen tuki Peltomäkeä saadakseen tilauksia. Puolustuksen mukaan Peltomäki olisi saanut lainat ja muut väitetyt etuudet, oli hän ollut virkasuhteessa tai ei.