Onko tässä Suomen komein halkopino? Kaikkien halkopinojen äitiin upposi 15 kuutiota pilkkeitä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Onko tässä Suomen komein halkopino? Kaikkien halkopinojen äitiin upposi 15 kuutiota pilkkeitä

Hienoa halkopinoa tehdessä ei ole työtunteja laskettu.

Mika ja Sointu Suppolan yhteisprojektina rakentama halkomökki ilahduttaa ohikulkijoita Uukuniemen Niukkalantien varrella Etelä-Karjalassa.­

24.6.2017 9:34

Parikkalan Uukuniemellä Etelä-Karjalassa asuva metsätalousyrittäjä Mika Suppola taiteli Niukkalantien varteen halkopinon, joka saa ohikulkijat hyvälle mielelle.

– Sellaiseksi se on tarkoitettukin. Iloksi ihmisille ja mainokseksi halkokaupalleni, mökinrakentaja tuumaa.

Suppola kertoo halkomökin olleen hänen monivuotinen haaveensa, mutta vasta nyt hän sai sen tehdyksi.

– Yhteinen projekti tämä on meille ollut, minulle ja vaimolleni. Yhdessä sitä pähkäilimme. Hän otti hoitaakseen kukat ja verhot, minä vastasin rakentamisesta.

Pilkkeitä mökkiin meni arviolta noin 15 kuutiota. Kaikki ne Suppola pilkkoi kirveellä. Myyntipuut hän tekee koneella. Suurin työ rakentamisessa oli puiden pinoaminen.

– Kaikki on tehty silmämääräisesti. Vatupassia ei ole käytetty, eikä työtunteja laskettu.

Rakennuslupaa mökillä ei ole, mutta sehän onkin halkopino.

– Saa sitä pienen rakennuksen tehdä ilman lupaakin, kunhan siinä ei ole savupiippua. Tässä kyllä on, mutta ei siinä hormia ole, eikä uunia, ei sentään.

Kaikki on tehty silmämääräisesti. Vatupassia ei ole käytetty, eikä työtunteja laskettu, Mika Suppola kertoo.­

Suppola sanoo harjoittavansa pienimuotoista polttopuukauppaa, mutta halkomökin pilkkeet eivät ole myytävänä.

– Niitä ei myydä nyt, vaan vasta kymmenen vuoden kuluttua. Olen nyt 50-vuotias. Sanoin vaimolle, että myydään mökki sitten kun täytän 60. Siihen saakka mökki saa olla tien varressa maisemointikohteena.

Muuta käyttöä mökillä ei ole kuin ilon ja piristyksen tuottaminen ohikulkijoille. Suppolat eivät harrasta kesämökkeilyä halkomökillään.

– Olen minä sanonut, että jos joskus niin huonosti käy, että joudun kotoa ulkoruokintaan, niin siinähän ne ovat polttopuut lähellä ja kattokin pään päällä. Mutta onneksi asiat eivät niin kurjasti ole, että mökille tuossa mielessä tarvitsisi mennä.

Onko sinulla vielä tätäkin hauskempi halkopino? Lähetä kuvasi kuvailun kera tästä linkistä, numeroon 13456 tai sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@iltasanomat.fi. Julkaisemme parhaat pinot. Tarkistathan, että sinulla on oikeudet kuvan lähettämiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?