Tarja Halonen poseeraa hätkähdyttävässä kuvassa laitapuolen kulkijana – kasvoissa näkyvät kovan elämän jäljet

Pelastusarmeijan keräyskampanjassa presidentti ja Rovion entinen johtohenkilö Peter Vesterbacka muistuttavat, että huono onni voi kohdata kenet tahansa.

Presidentti Tarja Halonen muistuttaa kuvallaan välittämisen tärkeydestä.

20.6.2017 20:11

Pelastusarmeijan uuden keräyskampanjan mainoskuvissa näkyy tuttuja kasvoja tilanteissa, joissa heitä ei olla totuttu näkemään – mutta joissa he omien sanojensa mukaan voisivat hyvinkin olla, mikäli onni ei olisikaan ollut myötä.

”Huono onni voi kohdata kenet tahansa” -kampanjan mustavalkoisissa kuvissa poseeraavat presidentti Tarja Halonen ja mobiilipeliyhtiö Rovion entinen johtohenkilö Peter Vesterbacka. Vesterbacka on yltänyt tällä vuosikymmenellä miljoonatuloihin peliyhtiön menestyksen ansiosta.

Halonen istuu betoniportailla kahden kassin kanssa, pois päin kamerasta katsoen.

Vesterbacka puolestaan nojaa seinään asvaltilla istuen, vieressään nuokkuva koira ja matkalaukku. Molemmat ovat olemuksiltaan hieman rähjäisiä ja köyhän näköisiä.

Miljoonatuloihin tällä vuosikymmenellä yltänyt Peter Vesterbacka poseeraa kameralle kodittoman oloisena.

Pelastusarmeijan tiedotteessa Tarja Halonen kertoo lähteneensä mukaan kampanjaan, koska hänen mukaansa on tärkeää auttaa lähimmäisiä hädässä.

– Se on ihmisoikeustyötä arjessa, muistuttaa Halonen.

Sekä Halonen että Vesterbacka lähtivät mukaan kampanjaan muistuttaakseen ihmisiä siitä, mitä heidänkin elämänsä olisivat voineet olla huonon onnen osuessa kohdalle.

– Kaikista ihmisistä välittäminen on perusjuttu. Suomalaisuuden ytimessä on, että kaikki pidetään mukana, painottaa Vesterbacka tiedotteessa.

Keräyksellä saatavilla varoilla autetaan muun muassa vähänvaraisia lapsiperheitä, yksinhuoltajia, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria ympäri vuoden.

Tarja Halonen toimi Suomen presidenttinä vuosina 2000-2012.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?