”Lelusalakuljettaja” Rami Adhamin doping- ja pahoinpitelysyytteiden käsittely alkoi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Lelusalakuljettaja” Rami Adhamin doping- ja pahoinpitelysyytteiden käsittely alkoi

Rami Adham saapui oikeuteen tiistaina.

Julkaistu: 20.6.2017 11:57

Helsingin käräjäoikeus aloitti lelusalakuljettaja Rami Adhamin tapauksen käsittelyn.

Helsingin käräjäoikeus aloitti tiistaina käsittelemään doping- ja pahoinpitelyrikoksia, joista syytettynä on lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham. Lisäksi syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta kiristyksen yrityksestä. Adhamin lisäksi muutama muukin mies on syytettynä samoista teoista.

Istunto alkoi puolitoista tuntia myöhässä, sillä yksi tapaukseen liittyvistä henkilöistä haettiin Vantaan poliisivankilasta.

Syyttäjän mukaan Adham on muun muassa yrittänyt periä 460 euron velkaa toiselta henkilöltä ja yrityksen yhteydessä esittänyt uhkailuja ja käyttänyt väkivaltaa. Muut syytetyt ovat syyttäjän mukaan niinikään käyneet uhkailemassa uhria tämän työpaikalla veitsillä ja nyrkkiraudoilla varustautuneina.

Todisteina oikeudessa nähdään muun muassa osapuolten välistä Facebook-kirjoittelua ja kiristystilanteesta otettu valvontakameratallenne. Kaikki syytetyt kiistivät syytteet. Adham kiisti, että kyse olisi ollut uhkauksesta. Hän myöntää kyllä käyneensä uhrin työpaikalla keskustelemassa velkasuhteesta.

Oikeudenkäynnissä näytetyllä valvontakameratallenteella näkyi, kuinka Adham ja kolme muuta syytteessä olevaa miestä saapuivat uhrin työpaikalle. Aluksi Adham ja uhri keskustelevat keskenään tavalliseen sävyyn.

Myöhemmin arabiankielisen keskustelun äänenpainot kovenevat ja keskustelijat siirtyvät pois kuvasta.

Sitten videolta kuuluu ääni, joka syyttäjän mukaan syntyi Adhamin lyötyä asianomistajaa.

Sitten videolla näkyy lyhyt yhteenotto, jossa osallisena ovat Adham, kaksi ravintolan työntekijää ja kolme Adhamin kanssa paikalle saapunutta henkilöä.

Oikeudessa Adhamin asianajaja vetosi siihen, että videolta näkyy selvästi myös se, miten Adham yrittää rauhoittaa tilannetta ja viittoa kolmea muuta miestä ulos ravintolasta. Syyttäjä Sampsa Hakala oli tästä samaa mieltä.

Koska tapauksessa on kyse useiden henkilöiden tekemisistä ja useista eri asioista, on Helsingin käräjäoikeus varannut tapauksen käsittelyyn kaksi päivää. Se antaa tuomionsa vasta myöhemmin.

Adham on aikaisemminkin tuomittu vastaavista rikoksista. Hän on syyllistynyt vuosien varrella useampaan pahoinpitelyyn, joista hän on saanut sakkoja. Lisäksi Adham on saanut ehdollista vankeutta dopingrikosjutussa.

Adham tuli viime vuonna tunnetuksi ympäri maailman ”Aleppon lelusalakuljettajana”. Helsingin Sanomat kuitenkin paljasti, että hänen toimintaansa liittyi useita epäselvyyksiä.

HS muun muassa sai haltuunsa viestejä, joista selvisi muun muassa, että Adham lavasti loukkaantumisensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?