Kokoomus Sinisen tulevaisuuden nettiosoitekohusta: ”Sille ei voi hirveästi tehdä mitään”

Julkaistu:

Kokoomuksen viestintäpäällikkö Pasi Nykänen sanoo, että puolueella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että verkkotunnus sininentulevaisuus.com johtaa kokoomuksen kotisivulle.
Perussuomalaisista loikannut Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho ilmoitti maanantaina, että puolueesta eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä saa nimekseen Sininen tulevaisuus. Terhon mukaan yhdistys on perusteilla ja puolue rekisteröidään mahdollisimman pian.


Helsingin Sanomat uutisoi, että tulevan puolueen alkutaival sai kiusallisen alun. Verkko-osoite sininentulevaisuus.com nimittäin johtaa kokoomuksen verkkosivuille. HS:n mukaan Whois-palvelusta selvisi, että verkkotunnus on rekisteröity 19. kesäkuuta, eli samana päivänä kun Terho ilmoitti uudesta nimestä.

Asia tuli kokoomukselle täydellisenä yllätyksenä. Puolueen viestintäpäällikkö Pasi Nykänen kertoo bonganneensa asian Twitteristä.

– Meillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Se on pyörinyt Twitterissä ja elänyt sitten ihan omaa elämäänsä, Nykänen sanoo.

Nykäsen mukaan Sininen tulevaisuus ja kokoomus eivät ole puhuneet asiasta keskenään.

– Verkkotunnus on ilmeisesti rekisteröity jossain Panamassa. Jos joku omistaa domainin (verkkotunnuksen), ja on päättänyt osoittaa sen kokoomus.fi -sivustolle, sille ei käsittääkseni voi hirveästi tehdä mitään, Nykänen sanoo.

Viralliset sivut työn alla

Verkkotunnus sininentulevaisuus.fi antaa toistaiseksi Domainhotelli Oy:n ilmoituksen, jonka mukaan tunnukselle aukeaa pian asiakkaan sivut. Sampo Terhon eduskunta-avustaja Toni Ahva vahvistaa IS:lle, että kyseessä on tulevan puolueen virallinen verkkotunnus. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan tietoa, milloin uudet sivut saadaan auki.

Verkkotunnus sininentulevaisuus.org taas vie huumorisivusto Hikipedian artikkeliin, missä perussuomalaisista ei puhuta kovinkaan kauniiseen sävyyn.

On mahdollista, että tunnuskaappauksissa kyse on perussuomalaisille loikkareille tehdystä käytännön pilasta. Viikonloppuna uutisoitiin, että perussuomalaisten kolmannen varapuheenjohtajan Juho Eerolan avustaja Vilhelm Junnila varasi itselleen suomenpuolue.fi -verkkotunnuksen, kun nimeä väläyteltiin uuden puolueen nimeksi Iltalehden haastattelussa.

IS:n tietojen mukaan myös Uusi vaihtoehto -yhdistyksen rekisteröintipaperit lähetettiin pilailumielessä Patentti- ja rekisterihallitukseen pian sen jälkeen, kun parinkymmenen perussuomalaisen kansanedustajan joukko irtautui puolueesta ja perusti uuden eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto.