Kotimaa

Matkakortinlukijat rikki ja lippuautomaatit puuttuivat asemilta – HSL:n lippu-uudistukselle kivinen startti

Julkaistu:

HSL siirtyi tänään kesäaikataulujen lisäksi aikaan, jolloin lähijunissa ei enää myydä lippuja.
IS matkusti lentokenttäjunana tunnetulla Kehäradan I-junalla, pysähdellen eri asemilla ja vaihdellen junia.
 • Voit katsoa matkustajien mietteitä artikkelin pääkuvana olevalta videolta.
Useammassa junassa ei junan sisällä oleva matkakortinlukija toiminut. Käpylän asemalla Helsingin suuntaan matkannut Mervi Suhonen hyppäsi pois junasta, ja riensi asemalaiturilla päivystävän HSL:n palvelupartion luokse.

Suhonen joutui ostamaan heiltä kertalipun, sillä Oulunkylän asemalla ei ollut lippuautomaattia, eikä junassa olleella lukulaitteella saanut matkakorttia leimattua laitteen ollessa rikki.

– Jos tässä laiturilla ei olisi ollut tätä palvelupartiota, olisin joutunut harhailemaan pitkin Käpylän asemaa etsimässä paikkaa, mistä saan kertalipun ostettua, ja olisin sitten myöhästynyt jo maksamastani jumpasta, Suhonen huokaisee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käpylän asemalla ei ole lainkaan lippuautomaattia. HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas kertoo Ilta-Sanomille, että HSL pyrkii siihen, että automaatit löytyvät kaikilta asemilta heinäkuun loppuun mennessä.

Siirtymävaiheessa asemilla päivystävät HSL:n palvelupartiot, jotka opastavat asiakkaita ja myyvät heille lippuja.

Käpylän asemalla partioi Natalia Lintonen ja Sara Nurminen. Heidän mukaansa Käpylän asemalla päivystää partio seuraavan kahden viikon ajan. Kesken haastattelun toiselta raiteelta huitoo matkustaja Lintosen huomion, ja kysyy, miksi partio ei ole jakautunut, toinen toiselle laiturille. Laiturien välissä menee kaksi junarataa ja teräsaita, laituria pääsee vaihtamaan ylikulkusillan kautta.

– Meillä on vain yksi lipunmyyntilaite, ja liikumme pareittain, Lintonen selventää. Hän kertoo, että he vaihtelevat päivystyslaituria tilanteen mukaan.

HSL:n Kotikangas kertoi Ilta-Sanomille, että siirtymäajan aikana lipuntarkastajat suhtautuvat asiakkaisiin ja etenkin lapsiasiakkaisiin ymmärtäen.

IS:n kohtaamat lipuntarkastajat eivät halunneet päivän tapahtumia medialle kommentoida.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Dianan salskea veljenpoika varasti huomion kuninkaallisissa häissä – sinkku-Louis, 24, sai somen hurmokseen: ”Well, hello!”

  2. 2

   Maistelimme kesän uutuussiiderit – voittajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä

  3. 3

   VR myy Bruce Oreckille osan kiistellystä konepaja-alueesta

  4. 4

   Suomessa lomaileva tähtinäyttelijä heitti vaatteet päältään ja pelasti hukkuvan eläimen Kaivopuistossa – ”Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa”

  5. 5

   Leipomo palaa ilmiliekeissä Kajaanin keskustassa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  2. 2

   Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

  3. 3

   Miltä eri rintaliivit näyttävät avonaisen mekon alla? Testasimme nänniteipit ja 7 muuta mallia

  4. 4

   Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

  5. 5

   Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

  5. 5

   Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

  6. Näytä lisää