Perussuomalaisista eronneelle kansanedustajalle sataa vihapostia: ”Hyvin usein naiseuteen iskevää palautetta”

Kansanedustajan mukaan palautetta tulee useimmiten nimettömistä, tekaistuista sähköpostiosoitteista.

19.6.2017 16:38

Huorittelua, tappouhkauksia ja raiskausfantasioita. Näin kuvailee eräs perussuomalaisista eronnut kansanedustaja hänelle viime viikolla tullutta vihapalautetta. Kansanedustaja ei halua kertoa asiasta omalla nimellään, koska julkisesti asiasta puhuminen provosoi viestien lähettäjiä entisestään.

– Palautetta tulee sähköpostilla yleensä tällaisista nimettömistä tekaistuista osoitteista. Se on hyvin usein naiseuteen iskevää palautetta. Sitä on aika raadollista lukea, kansanedustaja kuvailee.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho otti vihapostin esille viikonloppuna blogissaan. Terho julkaisi blogissaan otteita saamistaan viesteistä, jossa muun muassa toivotaan ministerille kuolemaa. Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoi viime viikolla, että uuden eduskuntaryhmän jäsenet ovat saaneet jopa tappouhkauksia.

Nimettömänä pysyttelevä kansanedustaja kertoo saaneensa myös erittäin positiivista ja asiallisen kriittistä palautetta sen jälkeen, kun hän ja muut perussuomalaisten kansanedustajat päättivät erota puolueesta. Törkeimpiä viestejä hänellä ei ole tallessa.

– En viitsi säilyttää palautteita, vaan vetäisen ne suoraan roskakoriin. En halua antaa tällaisille ihmisille sitä iloa, että alkaisin pelätä tai sätkyillä. Enemmän olen surullinen heidän puolestaan.

Hän sanoo viestien auttaneen myös ymmärtämään heitä, jotka saavat vihapostia päivittäin esimerkiksi siksi, että he kuuluvat johonkin tiettyyn väestöryhmään. Hän uskoo, että sille on syynsä, miksi viestien lähettäjät kohdistavat uhkauksensa naispuolisten kansanedustajien fyysiseen koskemattomuuteen ja seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen.

– Se kuvastaa sitä, miten tällaiset ihmiset näkevät naisen aseman yhteiskunnassa. He näkevät naisen alisteisena olentona ja ajattelevat, että tällaisilla viesteillä pystyvät alistamaan ja hallitsemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?