Sampo Terho paljastaa, miten Sinisen tulevaisuuden nimi keksittiin

Julkaistu:

politiikka
Terhon mukaan Sininen tulevaisuus on ”ilon ja toivon liike”.
Perussuomalaisista eronnut Uusi vaihtoehto -ryhmä perustaa uuden yhdistyksen, josta tulee myös puolue. Yhdistyksen nimi on Sininen tulevaisuus.

Myös Uusi vaihtoehto -ryhmän nimi muuttuu Siniseksi tulevaisuudeksi, kertoo eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (uv.).

Terho toimii uuden yhdistyksen puheenjohtajana. Hänen mukaansa puolue valitsee itselleen puheenjohtajan, kun se kokoontuu.

Terhon mukaan uuden puolueen kannattajakorttien kerääminen aloitetaan lähipäivinä. Terho uskoo, että Sininen tulevaisuus on täysivoimaisena puolueena liikkeellä jo syksyllä.

Yhdistykselle on laadittu ohjelma ja säännöt ja se on tänä aamuna viety Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Terhon mukaan Sininen tulevaisuus on ”ilon ja toivon liike”.

– Nimi kuvastaa vakautta, rauhaa, isänmaallisuutta, tuloksellisuutta ja uudistusmielisyyttä, Terho sanoi toimittajille eduskunnassa.

– Ryhmämme ja tulevan puolueemme ydinajatus on ihmisyyden kunnioittaminen ja ihmislähtöisyys. Me uskomme suomalaiseen ihmiseen ja hänen kykyynsä viedä Suomea eteenpäin, Terho jatkoi.

Terho ei halunnut määritellä, kuinka konservatiivinen puolue Sinisestä tulevaisuudesta tulee.

– Me emme ota suoraan kantaa tällaisiin perinteisiin oikeiston ja vasemmiston tai konservatiivin ja liberaalin käsitteisiin, jotka ovat mielestämme vanhentuneita.

”Myönteinen muutosvoima”

Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan Sininen tulevaisuus on myönteinen muutosvoima, joka ei toimi vastakkainasettelujen kautta.

– Meidän eturyhmänä on koko Suomen kansa. Meidän eturyhmänämme ei ole elinkeinoelämä, ei ay-liike eikä mitkään erilaiset järjestöt, Elo painotti.

Elon mukaan uuden puolueen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Hän uskoo, että 5 000 kannattajakorttia saadaan nopeasti kasaan.

– Olemme jo tässä vaiheessa saaneet satoja ilmoituksia eri puolilta Suomea tavallisilta suomalaisilta sekä perussuomalaisten kentältä sekä sitoutumattomilta, jotka eivät kuulu mihinkään puolueeseen.


Terho ei paljasta nimen keksijää

Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän ensimmäisen varapuheenjohtajan Tiina Elovaaran mukaan Sininen tulevaisuus kunnioittaa ihmisoikeuksia eikä tule hyväksymään minkäänlaista ihmisvastaisuutta.

– Ehkä tässä voisi mukailla (Veikko) Vennamoa: jokainen elämä ja ihminen on arvokas, Elovaara sanoi.


– Haluamme viedä hallitusohjelman loppuun ja pitää Suomen poliittisen tilanteen vakaana, Elovaara painotti.

Terho, Elo ja Elovaara eivät halunneet maanantaina paljastaa yhdistyksen ja puolueen nimen syntyhistoriaa. Elon mukaan yhdistyksen nimi keksittiin ”komiteatyönä”.

– En paljasta kuka keksi nimen, mutta se keksittiin oljenkorsi suussa katsoen Suomen sinitaivasta, Terho runoili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt