Perussuomalaisten Huhtasaari sivalsi puhujanpöntöstä jopa presidenttiä – ”tämä oli härski näytelmä”

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kritisoi rankoin sanakääntein perussuomalaisista loikanneita, hallitusta ja jopa tasavallan presidenttiä hallituskriisistä.

Laura Huhtasaari piti tänään maanantaina perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa.

19.6.2017 13:37

Eduskunnassa on käynnissä keskustelu hallituksen parlamentaarisesta pohjasta tapahtuneesta muutoksesta.

Kun perussuomalaiset viikko sitten lauantaina valitsivat Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi ja kolme muuta maahanmuuttokriitikkoa varapuheenjohtajiksi, edessä oli hallituskriisi.

Keskusta ja kokoomus ilmoittivat viime viikon maanantaina, että hallitus hajoaa ja yhteistyötä perussuomalaisten kanssa ei jatketa. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli jo autossa Kultarannan porteilla, kun hallituskriisi laukesi. Perussuomalaisista erosi 20 kansanedustajan Uusi vaihtoehto –ryhmä ja hallitus päätti jatkaa entisellä ohjelmallaan ja entisillä ministereillään.

– Tämä oli härski näytelmä. Kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu operaatiota. Jussi Halla-ahon kutsuminen hallitusneuvotteluihin oli pelkkä näytelmä. Vedottiin höpöhöpö-verukkeisiin, jotta perussuomalaisista päästiin eroon, perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari arvosteli.

Perussuomalaisten ryhmä on nyt kutistunut 15 kansanedustajaan ja istuu nyt oppositiossa. Huhtasaari toisti viime viikon tapaan, että perussuomalaiset eivät olisi halunneet lähteä hallituksesta.

Uusi vaihtoehto -ryhmä aikoo perustaa uuden yhdistyksen, josta aiotaan luoda myös puolue. Sen nimi on Sininen tulevaisuus.

– Toivotamme ministeri Terholle ja kumppaneille mukavaa hallitustaivalta Sipilän ja (Petteri) Orpon peukalon alla. Muistakaa totella kiltisti, niin kiiltävä musta auto odottaa huomennakin, Huhtasaari piikitteli.

Huhtasaari arvosteli puheenvuorossaan jopa presidentti Sauli Niinistöä.

– Vallanhimoiset ihmiset asettavat itsensä muiden yläpuolelle. Päättäjät ovat heille oikeita, mutta jäsenistö väärä. Hurskasteluun on osallistunut uuden vaihtoehdon lisäksi myös muita. Jopa Tasavallan presidentti sortui tähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?