Perussuomalaiset jättänyt Veera Ruoho seurasi liikuttuneena vihreiden puoluekokousta – vertasi viikon takaiseen PS:n kokoukseen ja huomasi valtavan eron - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Perussuomalaiset jättänyt Veera Ruoho seurasi liikuttuneena vihreiden puoluekokousta – vertasi viikon takaiseen PS:n kokoukseen ja huomasi valtavan eron

Veera Ruoho on järkyttynyt Timo Soinin kohtelusta.

Veera Ruoho ei ole vielä ratkaissut, mihin ryhmään hän aikoo liittyä.

18.6.2017 7:35

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtaantunut kansanedustaja Veera Ruoho kertoo, että hän on saanut useampia kyselyitä eri puolueista.

– RKP:ltä ei ole tullut yhteydenottoa, eikä kristillisdemokraateilta tässä uusimmassa jupakassa. Paavo Arhinmäkikään ei ole vielä kysellyt, Ruoho luettelee.

Ruoho kertoo, että perussuomalaisistakin häntä on yritetty pyytää takaisin.

– Suomen Sisusta tuli joltain yhteydenotto, että tule takaisin. Jussi Halla-aho ja muut antavat sinulle varmaankin anteeksi. Kysyin, että mistä minun pitäisi pyytää anteeksi. Sain alatyylistä haukkumista siihen.

Veera Ruoho kertoo, että jo pitemmän aikaa eri puolueilta on tullut tiedusteluja, miksi hän on puolueessa, jonka mainekin on niin rasistinen.

– Olen vastannut edustavani rehtejä hyviä perussuomalaisia.

Viimeksi yhteydenottoja tuli hallintarekisterijupakan yhteydessä. Ruoho sai eduskuntaryhmältä vakavan varoituksen. Häntä uhkailtiin tuolloin jo puolueesta erottamisella.

Ruoho sanoo arvostavansa yhteydenottoja. Ne ilahduttavat äärimmäisen raskaana aikana.

– Parasta mitä olen perussuomalaiselta puolueelta saanut, on potku takapuolelle, Ruohoa naurattaa.

Veera Ruoho ei ole vielä ratkaissut, mihin ryhmään hän aikoo liittyä. Hän kertoo, ettei vielä jaksa paneutua uuteen tilanteeseen syvemmin.

– Kaikissa puolueissa on hyviä asioita. Tässä on valinnan vaikeus. Menen mihin hyvänsä, en muutu arvojeni kanssa muuksi.

Veera Ruoho kertoi eilen seuranneensa liikuttuneena vihreiden puoluekokousta. Hän katseli, miten vihreiden puolue kohteli väistyvää puheenjohtajaa Ville Niinistöä.

– Päin vastoin kuin Timo Soinia. Miestä, jolla on suurempi sydän kuin koskaan tulee julkisuuteen tietoon. Palasi mieleen viikko sitten pidetty perussuomalaisten puoluekokous. Oliko omassa puheessani lausuttu kiitoslause ainoa kiitospuhe Soinille.

Ruoho muistelee, että kun hän meni perussuomalaisten puoluekokoukseen, ulko-ovella oli heti vastarintaliikkeen ihmisiä antamassa lappuja käteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?