Presidentti Niinistö hallituskriisistä: Eronpyyntö olisi ehkä ollut paikallaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Presidentti Niinistö hallituskriisistä: Eronpyyntö olisi ehkä ollut paikallaan

Julkaistu: 17.6.2017 18:10

Presidentti Sauli Niinistön mielestä paikallaan olisi ollut esittää hallituksen eronpyyntö myös tässä tilanteessa, jossa hallituskriisi ratkesi 20 perussuomalaisen irtaantumisella Uusi vaihtoehto -ryhmäksi.

Niinistö kommentoi alkuviikon hallituskriisiä ja sen ratkaisua Hossan kansallispuiston avajaisten yhteydessä.

– Tämä on enempi minun yksinajattelua, mutta ehkä siinäkin tilanteessa olisi ollut paikallaan hallituksen eronpyyntö. Lähteä sitten pikatahtia nyt syntyneeltä pohjalta neuvottelemaan, presidentti Niinistö pohdiskeli.

Pääministeri Juha Sipilä kertoi alkuviikosta hallituskriisin ratkaisun yhteydessä, että eronpyyntöäkin oli pohdittu. Asiantuntijat olivat kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että vanha hallitus voi jatkaa ilman eronpyyntöä.

– Tämmöistä minä pyörittelin päässäni, mutta viisaammat olivat toista mieltä, Niinistö vähätteli pohdintojaan.

Nopea ratkaisu hyvä ratkaisu

Presidentti Sauli Niinistö oli tyytyväinen hallituskriisin nopeaan ratkeamiseen, vaikka kaikki olikin valmista tiistaina Kultarannassa pääministeri Juha Sipilän ja eronpyynnön vastaanottamista varten.

– Siinä oli käänteitä, joista kaikista en tiennyt, enkä haluakaan tietää. Olin valmistautunut kaikkiin vaihtoehtoihin. Eihän hallituskriisi ole koskaan hyvä tilanne, Niinistö jutteli.

Presidentti halusi erikseen muistuttaa siitä, ettei hallituksen jättämä eronpyyntö ole mikään varma merkki uusista vaaleista.

– Jostain on syntynyt väärä mielikuva, että kun hallitus esittää eronpyynnön on edessä automaattisesti uudet eduskuntavaalit. Kyllä ensin on pyrittävä muodostamaan hallitus valitun eduskunnan pohjalta, Niinistö muistutti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?