Nainen poltti miehen häpykarvoja Imatralla – oikeus määräsi 300 euron korvaukset kivusta ja särystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nainen poltti miehen häpykarvoja Imatralla – oikeus määräsi 300 euron korvaukset kivusta ja särystä

Nainen kimpaantui siitä, että tuntematon mies alkoi lähennellä tätä kaupan ulkopuolella sijaitsevalla penkillä.

17.6.2017 8:48

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi perjantaina tuomion erikoisessa pahoinpitelytapauksessa. Tapahtumat saivat alkunsa viime vuoden elokuussa Imatralla.

Vuonna 1964 syntynyt nainen kertoi oikeudelle kimpaantuneensa siitä, että tälle ennestään tuntematon vuonna 1957 syntynyt mies alkoi lähennellä tätä kaupan ulkopuolella sijaitsevalla penkillä. Nainen kertoi istuneensa penkille tupakalle, kun vahvassa humalassa ollut mies alkoi kopeloida tätä silittämällä ensin selkää, sitten paidan alta ja lopulta haarojen väliä. Nainen suuttui ja löi miestä kaksi kertaa nyrkillä silmäkulmaan.

Pian paikalle saapuivat samaan seurueeseen kuuluneet vuonna 1978 ja 1980 syntyneet miehet, jotka olivat käyneet kaupassa ostamassa olutta. Syyttäjän mukaan mieskaksikko löi penkillä makaavaa uhria useita kertoja avokämmenellä ja nyrkeillä päähän sekä käsiin. Tämän jälkeen miehet ottivat syyttäjän mukaan miehen housut alas, ja nainen poltti miehen häpykarvoja sukupuolielinten alueelta.

Nainen sen sijaan kertoi oikeudelle, että otti itse uhrin housut alas ja yritti käräyttää karvoja Colt-merkkisellä tupakansytyttimellä. Liekkiä oli vaikeaa saada syttymään. Naisen mukaan miehet eivät osallistuneet karvojen polttamiseen mitenkään.

Uhrille tuli turvotusta oikeaan käsivarteen, kasvoihin sekä oikean ohimon seutuun. Syyttäjä vaatii naiselle ja mieskaksikosta nuoremmalle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkorangaistusta. Nainen myönsi poliisille lyönnit ja häpykarvojen polttamisen. Nuorempi miehistä ei muistanut poliisikuulusteluissa tapahtumia.

Kolmikko oli tapahtumien aikaan vahvassa humalassa.

Hätävarjelu ei selittänyt häpykarvojen polttamista

Oikeuden mukaan naisen väkivaltainen toiminta tuntematonta miestä kohtaan ei selity millään muulla kuin asiattomalla lähentelyllä. Oikeus piti naisen ensimmäistä nyrkiniskua hätävarjeluna, josta ei määrätty rangaistusta. Hätävarjelu ei kuitenkaan ulottunut toiseen nyrkiniskuun ja häpykarvojen polttamiseen.

Käräjäoikeus määräsi koko kolmikon maksamaan uhrille yhteensä 300 euron korvaukset kivusta ja särystä. Lisäksi nainen tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin. Myös nuorempi mies tuomittiin pahoinpitelystä sakkoihin.

Vanhempi mies sai sen sijaan kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomion.

Syyttäjän mukaan mies olisi potkaissut erästä miestä kahdesti päähän Imatralla viime syyskuussa. Viime joulukuussa hän olisi syyttäjän mukaan käynyt toiseen mieheen käsiksi sekä lyönyt tätä leipäveitsellä selkään. Myös tämä tapahtui Imatralla. Oikeus katsoi hänen syyllistyneen kumpaankin tekoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?