Olli Immonen tyrmää Soinin Suomen Sisu -syytökset: ”Täysin naurettavaa ja vailla pohjaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Olli Immonen tyrmää Soinin Suomen Sisu -syytökset: ”Täysin naurettavaa ja vailla pohjaa”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä lähteneiden määrä tuli Olli Immoselle yllätyksenä.

Julkaistu: 15.6.2017 19:28

Suomen Sisun puheenjohtaja kuittaa puheet yhdistyksen masinoimasta ”junttauksesta” pötypuheina.

Suomen Sisun puheenjohtajana toimiva Olli Immonen (ps) toteaa Ilta-Sanomille, että Timo Soinin ja muutamien muiden henkilöiden esittämät väitteet Suomen Sisun toteuttamasta ”junttauksesta” ovat pötyä.

– Täysin naurettavia ja vailla pohjaa olevia väitteitä. Ei tällaisesta kaappauksesta ole koskaan ollut puhetta, Immonen tokaisee.

– En usko, että tällainen junttaaminen olisi edes mahdollista. Kokouksessa oli niin suuri määrä jäseniä, että niin ison porukan ohjailu olisi täysin mahdoton tehtävä. Junttausväitteet eivät uppoa.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini heittää tuoreessa blogipäivityksessään syyllisyyspallon kansallismielisen Suomen Sisu ry:n jalkoihin.

Kirjoituksessaan Soini viittaa puolueensa kaappaajiin ”Suomen Sisun junttaporukkana”, jonka aikomuksena oli mielivaltaisesti muuttaa piirijärjestöjen yhteistuumin sovittua listaa.

– Teki se paljon muutakin. Ja pitkän aikaa, hän jatkaa.

”Junttaamista” ihmetteli myös PS-konkari Seppo Toriseva.

Immonen toteaa, että perussuomalaisia toki toimii paljon Suomen Sisussa.

– Perussuomalaisia toimii kuitenkin myös paljon esimerkiksi Suomalaisuuden liitossa, jota johtaa Sampo Terho. Ei tässä ole kyse mistään kaappauksesta, vaan jäsenet äänestivät täysin demokraattisesti. Pulinat pois, hän sanoo.

Immosen käsitys perussuomalaisten ympärillä edelleen vellovasta kohusta on muutenkin varsin erilainen kuin esimerkiksi Timo Soinilla.

– Minulle on jäänyt sellainen kuva, että Soini on käyttänyt härskisti hyväksi monia edustajia tavoitellessaan omaa etuaan. Tiedän, että Soinin tiimi painosti yksittäisiä kansanedustajia mukaan loikkaan puhelimella soittamalla. Häpeällinen näytelmä, Immonen sanoo.

Myös Immoselle tuli yllätyksenä perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneiden kansanedustajien määrä. Mukana oli myös kansanedustajia, joista Immonen ei olisi uskonut.

Hän kuitenkin kertoo seuraavansa ryhmän kehitystä mielenkiinnolla, eivätkä hänen välinsä sen kansanedustajiin ole erityisen tulehtuneet.

– Pientä kitkaa on ollut ilmassa, mutta kyllä tässä vielä tervehditään. Olen muutamien edustajien kanssa jutellutkin. Katsotaan mihin tilanne kehittyy.