PS:n työmies Putkonen: Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta tehty rikosilmoitukset – ”Olisi pitänyt pyytää julkisesti anteeksi”

PS:n Matti Putkosen mukaan Uusi vaihtoehto -ryhmän Tiina Elovaarasta ja Simon Elosta on tehty rikosilmoitukset.

Matti Putkonen.

14.6.2017 15:49

Perussuomalaisten Matti Putkonen kertoo, että rikosilmoitukset on tehty, koska hänen mukaansa Tiina Elovaara ja Simon Elo väittivät tiistai-illan Ylen A-Studiossa, että sunnuntaina perussuomalaisten puoluekokouksessa Lehtikuvan ottamassa kuvassa näkyisi sopimattomia tervehdyksiä. He viittasivat natsitervehdyksiin.

Rikosilmoituksesta kertoi ensimmäisenä Lännen Media.

Putkonen kertoo IS:lle, että lähetyksessä esiin nousseessa kuvassa olevat ihmiset on tunnistettavissa ja he ovat jo saaneet väitteiden myötä vihapostia. Hän ei kerro, ketkä rikosilmoituksen ovat tehneet.

Yksi kuvan henkilöistä on Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut Inga Petäjäniemi, joka kertoo yrittäneensä tehdä rikosilmoituksen asiasta.

Elovaara ja Elo kertoivat tiistaina A-Studiossa, että epäilyttäviä tervehdyksiä olisi nähty ja kuvattu lauantaina, kun Halla-aho tuli valituksi puolueen puheenjohtajaksi.

Lähetyksessä esiin noussut kuva on kuitenkin otettu sunnuntaina tilanteesta, jossa puoluekokouksessa syntyi kaaos presidenttiehdokkaan valintamenettelystä keskusteltaessa.

Elovaara oli omien sanojensa mukaan tiistaina A-Studiossa esiintyessään siinä käsityksessä, että kuva olisi otettu lauantaina, kun Halla-aho tuli valituksi puheenjohtajaksi. Pian kuitenkin selvisi, että kuva on otettu sunnuntaina.

– Nämä molemmat ihmiset (Elo ja Elovaara) tiesivät jo tiistaina, mistä tilanteesta kuva on otettu. He olivat itse siellä paikalla. Jos tuollainen kuva otetaan vaikka luokkahuoneesta, kun opettaja kysyy jotain ja oppilaat viittaavat, niin ovatko ne natsitervehdyksiä? Putkonen kysyy.

Hänen mielestään Elovaaran ja Elon olisi pitänyt pyytää puheitaan julkisesti anteeksi kuvassa esiintyviltä henkilöiltä.

– Heidän olisi pitänyt pyytää julkisesti anteeksi näiltä ihmisiltä viimeistään siinä vaiheessa, kun kävi ilmi, milloin ja mistä kuva on otettu, Putkonen sanoo.

Putkonen sanoo, että kyseessä on iso asia. Hänen mukaansa puoluekokouksessa ei nähty sopimattomia tervehdyksiä.

– Tiesimme tismalleen mitä siellä tapahtuu.

Myös Lehtikuvan kuvan ottanut Jussi Nukari on kertonut IS:lle, että ei nähnyt puoluekokouksessa sopimattomia tervehdyksiä sen enempää lauantaina kuin sunnuntainakaan eikä ole sellaisia myöskään kuvannut.

– En kyllä voi sanoa, että olisin mitään tämäntyyppistä (epäilyttäviä tervehdyksiä) nähnyt. Uskon, että olisin sen huomannut ja kuvannut, jos sellaista olisi tapahtunut, hän toteaa.

Putkonen kertoo, että hääti puoluekokouksen alueen ulkopuoliselta torialueelta kaksi ihmistä, jotka jakoivat Suomen vastarintaliikkeen materiaalia.

– He eivät meinanneet ensiksi lähteä. Sitten sanoin, että kohta tulee poliisi. Sinne yritti tulla myös kolme sellaista toimitusta, joille oli etukäteen ilmoitettu, ettei heillä ole sinne mitään asiaa. Kerroin heille, että heillä on kaksi minuuttia aikaa poistua paikalta. Sitten he lähtivät. He jäivät sinne vastarintaliikkeen luokse kyyristelemään kaupungin alueelle.

Juttua päivitetty 17.04: Rikosilmoituksesta uutisoi ensimmäisenä Lännen Media, ei Verkkouutiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?