Nyt puhuu kohutussa puoluekokouskuvassa esiintyvä Inga, 48: ”Minut on leimattu ympäri Suomen natsiksi”

Kauhavalainen Inga Petäjäniemi pitää natsitervehdyspuheita törkeänä kunnianloukkauksena.

Inga Petäjäniemi sanoo, että ”oli perussuomalainen ennen Jyväskylää ja on sitä myös Jyväskylän jälkeen”.

14.6.2017 15:30

Uusi vaihtoehto -ryhmän varapuheenjohtaja Tiina Elovaara sanoi tiistai-illan A-studiossa, että perussuomalaisten puoluekokouksessa tehtiin viikonloppuna sopimattomia tervehdyksiä. Hän sanoi, että tilanteesta oli olemassa valokuvia. Sittemmin Yle selvitti kuvan taustat ja ilmeni, että Lehtikuvan kuvassa puolueen jäsenet ottavat kantaa presidenttiehdokasta koskevaan äänestykseen.

Kuvassa takana oikealla vasempaa kättään nostaa ilmaan vihreäpaitainen nainen. Hän on hyvin tuohtunut natsitervehdysväitteistä.

– Erotun kuvassa hyvin selkeästi. Tämä on todella tyrmäävä tulkinta ja täyttää kuvassa esiintyviä kohtaan törkeän kunnianloukkauksen merkit. Minutkin on leimattu pienellä paikkakunnalla Kauhavalla ja ympäri Suomen natsiksi, jota en todellakaan ole, Inga Petäjäniemi, 48, sanoo.

Petäjäniemi kertoo tulleensa juuri poliisin pakeilta, sillä hän yritti tehdä tutkintapyyntöä Tiina Elovaaran ja Simon Elon puheista A-studiossa.

– Poliisi pyysi ensin, että tekisin sähköisen rikosilmoituksen. Kun sanoin, ettei minulla ole mahdollisuutta tehdä ilmoitusta sähköisesti, poliisi sanoi, ettei ota tutkintapyyntöä vastaan. Hän sanoi, ettei se mihinkään johda, että annetaan nyt pölyn laskeutua.

”Timo Soini on pettänyt meidät”

Petäjäniemen mielestä Jyväskylän puoluekokouksessa oli hyvä tunnelma, eikä hän havainnut kenenkään tehneen natsitervehdyksiä. Hän kokee kuitenkin, että häntä painostettiin äänestämään puolueen niin sanottua vanhaa kaartia.

– Demokraattinen äänestys on suoritettu ja vaalitulos julkaistu, joten minä seison demokratian ja Halla-ahon puheenjohtajuuden takana. Ihmiset halusivat hänet puheenjohtajaksi, eikä minun ääneni merkitse suuntaan eikä toiseen.

Kauhavalainen nainen kertoo tukeneensa perussuomalaisia vuodesta 1998 ja olleensa puolueen varsinainen jäsen vuodesta 2009. Hän on järkyttynyt ja pettynyt soinilaisten tiistaina tekemään irtiottoon emopuolueesta.

– Koen, että Timo Soini on pettänyt meidät vanhat perussuomalaiset. Hän on vaatinut itse 20 vuoden aikana noudattamaan demokratiaa ja hyväksymään demokraattiset päätökset. Nyt hän sitten kääntää täysin selkänsä meille, jotka olemme olleet hänen takanaan ja toimii omia sanojaan vastaan.

Petäjäniemi sanoo olleensa ”perussuomalainen ennen Jyväskylää ja olevansa sitä myös Jyväskylän jälkeen”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?