Tiina Elovaara IS:lle perussuomalaisten natsitervehdyskohusta: Kyse muustakin kuin yhdestä kuvasta – ”On lähetetty myös videokuvaa”

Tiina Elovaara kertoo, että hänen tiistai-illan A-studiossa esille ottamansa asia sopimattomista tervehdyksistä on lähtenyt liikkeelle hänen perussuomalaisten jäseniltä saamistaan yhteydenotoista, joiden mukaan puoluekokouksessa on nähty kyseenalaista käyttäytymistä.

14.6.2017 9:47

Ilta-Sanomille juuri antamassaan haastattelussa Elovaara korostaa, ettei illalla vielä tiennyt keskustelussa esille nousseen kuvan taustoja, jotka Yle sittemmin selvitti.

– Ylen julkaisemassa (Lehtikuvan kuvassa) on kyse äänestystilanteesta (11.6.). En itse vielä illalla tiennyt tarkalleen, mistä tilanteesta se on. Minulle on kuitenkin lähetetty myös videokuvaa kokouksesta. Senkään pohjalta ei kuitenkaan voi tehdä suoria johtopäätöksiä (tervehdyksistä), mutta toin asian esiin, jotta huhut voidaan oikoa, Elovaara perustelee.

Hänen mukaansa esimerkiksi eduskunnan käytävillä on liikkunut huhuja, joiden mukaan puoluekokouksessa on tehty ”natsitervehdyksiä”.

– Itse en käyttänyt sitä sanaa, koska en halua viedä sitä niin pitkälle.

Myös Halla-aho kommentoi Facebookissa muutamia tunteja lähetyksen jälkeen Lehtikuvan kuvaa.

– Oikeasti kuva on otettu 11.6. ja siinä esiintyvät henkilöt osallistuvat presidenttiehdokasta koskevaan äänestykseen, Halla-aho kirjoitti.

Kuvan lähetystiedoissa on vain maininta siitä, että kuva on otettu sunnuntaina 11.6., mutta ei mainintaa missä tilanteessa kuva on otettu.

Elovaara tarkentaa, ettei asiassa ole kyse pelkästään Lehtikuvan kuvasta.

– Sen kuvan osaltahan kaikki on kunnossa.

Menoa perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä 11. kesäkuuta 2017.

Elovaaran mukaan kyse on kuitenkin enemmän laajemmasta huolesta kuin yhdestä kuvasta.

– Kyse on nyt niistä yhteydenotoista ja videosta, jotka olen saanut sekä eduskunnassa liikkuneista huhuista. Mielestäni niihin oli reagoitava, hän sanoo.

Elovaara kertoo, että lisäksi hänen saamien tietojen mukaan puoluekokouksessa on ollut väkeä, joka on jakanut kokouspaikan ulkopuolella kansallissosialistisen Suomen vastarintaliikkeen lehtisiä.

– Toivon, että huhut osoittautuvat vääriksi, koska perussuomalaiset oli myös minun kotini, Elovaara sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?