Nähtiinkö perussuomalaisten puoluekokouksessa natsitervehdyksiä? Halla-aho kommentoi tilannetta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa sopimattomia tervehdyksiä, joita Tiina Elovaaran mukaan nähtiin viikonlopun puoluekokouksessa.

Lehtikuvan sunnuntaina ottamassa uutiskuvassa jotkut puoluekokouksen osallistujat seisovat käsi yläviistoon pystyssä. Halla-ahon mukaan kuva liittyy presidenttiehdokkaan valintaan liittyvään tilanteeseen.

14.6.2017 9:03

Uusi vaihtoehto -ryhmän Tiina Elovaaran mukaan viikonloppuna käydyssä perussuomalaisten puoluekokouksessa nähtiin ”natsitervehdyksiä”. Hän kertoi asiasta Ylen tiistai-illan A-studiossa.

Elovaaran mukaan tervehdyksiä nähtiin erityisesti silloin, kun Jussi Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi lauantaina 10. kesäkuuta. Yle on julkaissut paikalta Lehtikuvan ottaman uutiskuvan, jossa jotkut perussuomalaisten jäsenet seisovat käsi yläviistoon pystyssä.

Halla-aho linkkasi Ylen jutun muutama tunti sitten Facebook-sivuilleen. Hänen mukaansa kuva on otettu seuraavana päivänä.

– Oikeasti kuva on otettu 11.6. ja siinä esiintyvät henkilöt osallistuvat presidenttiehdokasta koskevaan äänestykseen. Jos katselee maailmaa tuolla tavalla, ei ole ihme, että natseja näkyy siellä ja täällä ja että tuntuu vähän turvattomalta, Halla-aho piikitteli.

Elovaara kertoi tiistaina myös olleensa huolissaan siitä, miten Suomen Vastarintaliike, Suomen Sisu ja Hommaforum ovat olleet turhan lähellä perussuomalaisten jäseniä.

– Kaikki nämä henkilöt eivät ole olleet lähtökohtaisesti ja ideologisesti perussuomalaisia. Tämä oli yksi niistä syistä, miksi olemme tämän pöydän äärellä, Elovaara kertoi.

– Näiden tahojen ympärillä liikkuu sellaisia toimintatapoja, joita emme hyväksy, hän jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?