HS: Perussuomalaiset aikoo lähteä puoluetoimistosta – vuokra menee Soinin lähipiirin hallitsemalle tukisäätiölle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

HS: Perussuomalaiset aikoo lähteä puoluetoimistosta – vuokra menee Soinin lähipiirin hallitsemalle tukisäätiölle

Perussuomalaisten lauantaina valittu Jussi Halla-aho haluaa perussuomalaisten lähtevän Yrjönkadun toimistosta.

13.6.2017 23:10

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan perussuomalaiset aikoo ryhtyä toimiin lähteäkseen pois Yrjönkadun puoluetoimistosta, Helsingin Sanomat uutisoi. Syynä on se, että toimiston vuokrat menevät Timo Soinin lähipiirin hallitsemalle Perussuomalaisten tukisäätiölle. Säätiön varoilla saatetaan voida tukea Soinin ja 19 muun perussuomalaisen kansanedustajan perustamaa uutta Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmää.

Tukisäätiön puheenjohtaja Raimo Vistbacka ei kavahda sitä vaihtoehtoa, että Halla-ahon johtama perussuomalaiset muuttaisi muualle.

– Siihen sanoisin, että tukisäätiön kannalta se voi olla ihan mukavaa ja järkevää, koska puolue on saanut olla aika halvalla hinnalla siinä. Se ei murehduta millään tavoin, Vistbacka sanoo STT:lle.

Noin 1,5 miljoonan euron arvoisen huoneiston lisäksi säätiöllä ei juuri muuta omaisuutta olekaan. Omaisuuden realisointi tai muut toimet eivät kuitenkaan vielä ole ajankohtaisia.

– Katsotaan nyt, miten asiat etenevät. Tässä on ollut niin monenlaisia käänteitä, Vistbacka sanoo.

Alla olevalla videolla Jussi Halla-aho vastaa toimittajien kysymyksiin.

Tukisäätiö selvittää mahdollisuutta rahoittaa uutta ryhmää

Vistbacka kertoo STT:lle, että säätiö selvittää mahdollisuutta rahoittaa erkaantunutta Uusi vaihtoehto -ryhmää.

Uuteen eduskuntaryhmään siirtyvät eivät nykyisen lain mukaan voi viedä mukanaan eduskuntapaikkojen perusteella määräytyviä puoluetukia. Muutoksen puoluelakiin ajoi perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Timo Soini. Niin sanottu Lex Soini hyväksyttiin vuonna 2015.

Soini kommentoi alla olevalla videolla uuden eduskuntaryhmän perustamista.

Säätiö voisi antaa rahoitusta ainakin, jos eduskuntaryhmästä muodostuu uusi puolue. Vistbacka kertoo STT:lle, että siinä tapauksessa hän kävisi keskusteluja Valtiontalouden tarkastusviraston kanssa siitä, mikä on oikea toimintatapa sääntöjen mukaan.

Tarvittaessa säätiön sääntöjä voidaan Vistbackan mukaan myös muuttaa. Hän aikoo kuitenkin katsoa rauhassa, miten tilanne kehittyy.

Vistbacka on SMP:n ja perussuomalaisten entinen pitkäaikainen kansanedustaja ja Soinin tukija.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?