Häkellyttävä video: Perussuomalaisten kommentit ennen ja jälkeen shokkiuutisen

Historiallinen käänne, jossa 21 perussuomalaista lähti puolueen eduskuntaryhmästä omaan uuteen ryhmään tuli täytenä yllätyksenä monelle perussuomalaiselle.

13.6.2017 21:18

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ja kansanedustaja Tom Packalén vakuuttelivat ennen ryhmäkokousta, että perussuomalaiset ei ole mitenkään pahasti kahtiajakautunut. Myös kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola kommentoi lähtötilannetta hyssytellen. Dramaattinen täyskäännös tapahtui täysin yllättäen kun kansanedustaja Simon Elo (ps) ilmoitti, että 20 perussuomalaista lähtee omaan ryhmäänsä, jonka nimi on Uusi vaihtoehto.

– Niin kuinka kahitajakautunut se nyt sitten on? Osa on pettyneitä kun ei mennyt niin kuin toivoi, mutta näin se demokratiassa menee, Packalén sanoi vielä iltapäivällä ennen puolueen eduskuntaryhmän kokousta.

Vain muutama minuutti hänen kommenttinsa jälkeen Elo marssi median eteen Timo Soinin, Sampo Terhon ja muiden loikkarien kanssa kertomaan, että he lähtevät uuteen omaan ryhmäänsä.

Packalén oli selvästi yllättynyt.

– Tää oli aika yllättävää. Soinikin on usein puhunut näistä seteliselkärankaisista ja hänen perintönsä siitä, että demokratiaan kuuluu vaalit ja häviäjän on – pulinat pois on sellainen yleinen lause jota meillä on käytetty, Packalén kommentoi Ilta-Sanomille epäuskoisena noin tunti aiemman kommenttinsa jälkeen.

– Toisaalta on hyvä, että akanat erottuu jyvistä tässä vaiheessa, hän sanoi.

Myös Eerola vaikutti kuin ällikällä lyödyltä heti uutisen jälkeen.

– Ei alunpitäen noin suurta määrää arveltu että lähtee. Kyllä muutamista nimistä oli puhetta, mutta kyllä tämä on ollut vähän yllätyksellinen kuukausi, Eerola sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?