Ville Niinistö: Kokoomus ja keskusta asettavat puoluevallan maan tulevaisuuden edelle – ”He antavat Jussi Halla-aholle marttyyrinviitan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ville Niinistö: Kokoomus ja keskusta asettavat puoluevallan maan tulevaisuuden edelle – ”He antavat Jussi Halla-aholle marttyyrinviitan”

Vihreiden puheenjohtajan mukaan keskusta ja kokoomuksen vallanhimo antaa Jussi Halla-aholle tämän haluaman marttyyrinviitan.

Ville Niinistön mukaan kokoomus ja keskusta takertuvat nyt valtaan.

13.6.2017 17:48

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan keskusta ja kokoomus ovat nyt lyhytnäköisiä, yrittäessään rakentaa hallitusta perussuomalaisten loikkariryhmän varaan.

– He asettavat puoluevallan maan tulevaisuuden edelle. Näin epävakaa hallitus soinilaisten tuella kaatuu kuitenkin vielä lähivuosina. Vallanhimollaan he antavat Jussi Halla-aholle marttyyrinviitan, jonka hän halusi. Kultalautasella Halla-aholle se, että me työnsimme sinut syrjään, mutta jatketaan ihan samaa kovaa eriarvoistavaa politiikkaa, tiukkaa turvapaikkapolitiikkaa.

– Tämä näyttää hallituksen valtapeliltä ja kikkailuilta kuin se, että reilusti, kansanvaltaisesti ja avoimesti mitattaisiin muuttunut tilanne vaaleissa. Silloin myös Halla-aholla olisi mahdollisuus tuoda poliittinen linja esille vaaleissa, Niinistö sanoo.

Näin ihmiset voisivat hänen mukaansa arvioida hallituksen nykylinjan kannatuksen.

– Kokoomus ja keskusta takertuvat nyt valtaan. Ovat valmiita ottamaan jopa tällaisen loikkariryhmän ylläpitääkseen hallitusta. Ennustan, että siitä tulee aika epävakaa hallitus.

”Vain väliaikainen ratkaisu”

Niinistön mukaan tällainen hallitusratkaisu voi olla vain väliaikainen.

– Näyttää siltä, että kyse oli vallasta eikä arvoista.

Niinistön mukaan ”enää ei voi sanoa, että hallituksella olisi suomalaisten enemmistö takanaan”.

– Tämän loikkariryhmän kansansuosio on epäselvä. Voi olla aika vaikea viedä näin kapealla parlamentaarisella enemmistöllä läpi uudistuksia, jotka ovat muutenkin hyvin kyseenalaisia kuten sote-uudistus. Asiantuntijoiden enemmistö pitää hullutuksena, että sosiaali- ja terveyspalvelut pakotetaan markkinoille kertarysäyksellä.

Niinistön mukaan turvapaikkapoliittinen ohjelma, jota Halla-aho haluaa noudatettavan sovittiin nimenomaan silloin, kun kokoomuksen Petteri Orpo oli sisäministerinä.

– Koen, että olisi ollut Suomen pitkäaikaisen tulevaisuuden ja vakauden etu, että ei olisi menty tällaiseen vähän väliaikaisratkaisuun, vain jotta omat suosikkihankkeet menevät eteenpäin. Vaaleilla olisi saatu vahva enemmistöhallitus ja rauha neljäksi vuodeksi.

Ville Niinistö tapaa muiden oppositiojohtajien kanssa pääministeri Juha Sipilän tiistai-iltana.

Niinistön sitaattia korjattu klo 19.35.

Ville Niinistön mukaan kokoomus ja keskusta takertuvat nyt valtaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?