20 perussuomalaisten kansanedustajaa perustaa uuden ryhmän, mukana Timo Soini – hallitustunnustelut aloitetaan pian - Kotimaa - Ilta-Sanomat

20 perussuomalaisten kansanedustajaa perustaa uuden ryhmän, mukana Timo Soini – hallitustunnustelut aloitetaan pian

20 perussuomalaisten kansanedustajaa ilmoittaa perustavansa uuden eduskuntaryhmän. Mukana on myös perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini.

13.6.2017 13:09 | Päivitetty 13.6.2017 17:44

Asiasta kertoi kansanedustaja Simon Elo eduskunnassa ennen puolueen eduskuntaryhmän kokousta. Ryhmän nimi on Uusi vaihtoehto ja siinä ovat mukana kaikki perussuomalaisten ministerit.

Uuteen ryhmään kuuluvat ulkoministeri Timo Soini, puolustusministeri Jussi Niinistö, työministeri Jari Lindström, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sekä kansanedustajat Simon Elo, Hanna Mäntylä, Vesa-Matti Saarakkala, Kimmo Kivelä, Martti Mölsä, Ari Jalonen, Anne Louhelainen, Kari Kulmala, Pirkko Mattila, Ritva Elomaa, Kaj Turunen, Tiina Elovaara, Lea Mäkipää, puhemies Maria Lohela, Reijo Hongisto ja Pentti Oinonen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä oli aiemmin kooltaan 37.

Ryhmä on valmis jatkamaan Juha Sipilän (kesk) johtamassa hallituksessa.

– Tämä todennäköisesti tuhoaa poliittisen uramme, Simon Elo kommentoi.

Elon mukaan on mahdollista, että ennen seuraavia vaaleja perustetaan uusi puolue.

Ryhmään kuuluva kansanedustaja Pentti Oinonen sanoo, että hallitustunnusteluja on tarkoitus käydä pääministeri Sipilän kanssa vielä tänään iltapäivällä. Tarkkaa tietoa ei ole Oinosen mukaan tiedossa.

– Itse aloin miettiä tätä mahdollisuutta sunnuntai-iltana. Siinä vaiheessa, kun uutta valtuustoa alettiin äänestää ja siihen juntattiin porukkaa ihan ulkopuolelta. Tämä on vaikeaa, kun ei ole rahaa, mutta meillä on ideologia, kertoo kansanedustaja Ritva Elomaa.

Juttua päivitetty julkaisun jälkeen. Timo Soini ei ole ryhmän johdossa vaan mukana ryhmässä.

Juttua päivitetty kello 17.43. Arja Juvonen on ilmoittanut, ettei hän kuulu uuteen ryhmään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?