Teuvo, 65, säpsähti kovaan rysähdykseen – bussikuski jyräsi sähkökaapin säpäleiksi

Helsingin Pukinmäessä asusteleva Teuvo Ulander säpsähti tiistaiaamulla kovaan rysähdykseen. Ulkona odotti aikamoinen yllätys.

Bussikuski ajoi pyörätien vieressä kulkevaan sähkökaappiin.

13.6.2017 9:22

Teuvo Ulander istuskeli aamulla kotonaan ja seurasi televisiosta hallituskriisin etenemistä. Rauhallinen tiistaiaamu sai kuitenkin erikoisen käänteen kello 07.20 aikoihin.

– Meinasin juuri nukahtaa uudelleen, kun katsoin aamulähetystä televisiosta. Kuulin rysähdyksen. Sitten katsoin, miten bussi voi mennä pyörätiellä. Näinkö oikein? Laitoin silmät kiinni, ajattelin, että näin unta, omakotitalossa asusteleva Ulander sanoo.

Sähkökaappi oli säpäleinä.

Unta se ei ollut. Ulanderin talon vieressä menee pyörätie, ja bussi oli toden totta törmännyt pyörätien vieressä olleeseen sähkökaappiin.

– Pakko se oli nousta, ja totesin, että bussi on pyörätiellä. Tämä meidän talo on ihan viiden metrin päässä pyörätiestä, 65-vuotias Ulander selvittää.

– Se bussi oli ajanut Ruotumestarinkatua, mutta jostain syystä sitten kääntynyt tuohon Karviaistielle, jossa menee pyörätie, Ulander sanoo.

Bussissa luki Suutarila, mutta sen ei olisi pitänyt edes kulkea tapahtuma-alueella. Bussi oli siis totaalisesti eksynyt reitiltään. Bussissa ei ollut tapahtumien aikaan matkustajia.

Bussi ajeli pitkin pyörätietä.

Ulander päätti napata bussista kuvan.

– Ajattelin, tuleeko bussikuski päälle, kun otan kuvan. Ei tullut, Ulander kertoo.

Ulander kertoo, että paikalle tuli bussiyhtiön huoltaja, joka oikoi hieman bussiin tulleita vaurioita, jonka jälkeen bussikuski jatkoi matkaansa.

Bussikuskin lähdön jälkeen paikalle tuli myös pelastuslaitoksen yksikkö, joka eristi teipillä vaurioita saaneen sähkökaapin. Tieto onnettomuudesta ei ollut aamukahdeksalta kantautunut bussiyhtiön johdolle.

Palomiehet eristivät sähkökaapin nauhalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?