Presidentti Niinistö hallituskriisistä Ylellä: Olen varautunut olemaan juhannuksenkin käytettävissä

Niinistön mukaan on vielä näkemättä, kuinka paljon perussuomalaiset muuttui.

12.6.2017 22:01

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi hallituskriisiä Ylen A-studiossa maanantaina.

Niinistö ei suostunut suoraan kommentoimaan, onko hallituksen hajottaminen sen arvopohjan muutosten vuoksi ”käypä syy”.

– Jos kuuntelee pääministerin ja Orpon puheenvuoroja, minulle jäi se kuva, että he lähtivät liikkeelle siitä, että kolmien hyvin erilaisten arvojen yhteensovittaminen on tulevaisuudessa hankalaa.

PS:n Tom Packalén kritisoi Niinistön viikonlopun aikana antamia kommentteja perussuomalaisten tilasta. Packalen syytti Niinistöä sisäpolitiikkaan puuttumisesta ja vertasi tätä jopa Kekkoseen myllykirjeineen.

– Perussuomalaiset näyttää uudelta, toiselta puolueelta. Jos puolue vaihtaa koko puoluejohdon ja puolueen ministerit kärsivät systemaattisesti tappion, on helppo päätyä siihen tulokseen, että puolue on myös sisällöltään toisenlainen, Niinistö kommentoi Ylelle.

Niinistön mukaan on kuitenkin vielä näkemättä, kuinka paljon perussuomalaiset muuttui.

Toimittaja Jan Andersson uteli Niinistöltä, käykö perussuomalaisille nyt kuten ruotsidemokraateille länsinaapurissamme: ensin eristetty puolue on nyt maan toiseksi suurin.

– En ole tuosta marttyyritaktiikasta ihan vakuuttunut, mutta totta kai oppositiossa on heidän ajatuksillaan mahdollista saada lisää kannatusta.

Presidentti toivoi nopeita hallitusneuvotteluja ja paluuta normaalitilanteeseen.

– Olen varautunut olemaan juhannuksenkin täällä käytettävissä, Niinistö naureskeli Naantalin Kultarannassa antamassaan haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?