Sipilä vastasi Ylellä Huhtasaaren väitteisiin aamun ”kulissineuvotteluista”: ”Ei se pelkkää näytelmää ollut”

Pääministerin mukaan uudet vaalit ovat viimeinen vaihtoehto.

12.6.2017 21:33

Pääministeri Juha Sipilä kommentoi hallituskriisiä Ylen A-studiossa maanantai-iltana.

Sipilä otti heti haastattelun aluksi kantaa perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valitun Laura Huhtasaaren väitteisiin siitä, että maanantaiaamuna käydyt keskustelut perussuomalaisten uuden puheenjohtajan, Jussi Halla-ahon, kanssa olisivat olleet vain kulissia.

– Ei se pelkkää näytelmää ollut.

Sipilän mukaan riski siitä, että arvopohjat eivät päivittäisessä hallitustyössä kohtaa perussuomalaisten ja muiden puolueiden välillä oli liian suuri.

– Näihin hommiin ei saa niin paljon rakastua, että arvot olisivat kaupan, Sipilä kommentoi.

– Puolueella (perussuomalaisilla) on mielestäni uusi linja ja sen edustamat arvot poikkeavat liikaa oman puolueeni arvoista.

Sipilän mukaan tällaisia arvokysymyksiä, joissa muut hallituspuolueet eivät ilmeisesti perussuomalaisten kanssa olisi kohdanneet, ovat muun muassa maahanmuutto ja pakolaispolitiikka, sekä jotkin EU-politiikkaan liittyvät asiat.

– Keskusta ja kokoomus tekevät omista lähtökohdistaan päätökset, onko jatkamisen mahdollisuuksia vai ei.

Sipilä kertoo keskustelleensa perussuomalaisten kanssa viikonlopun puoluekokouksen annista. Pääministerin mukaan puheenjohtajavalinnat aiheuttivat puolueen sisällä syvää pettymystä.

– Heiltä on palanut poliittinen koti ja olo on sen mukainen, Sipilä siteerasi nimeämätöntä puoluekokousedustajaa.

Sipilä kommentoi myös huhuja siitä, että osa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä loikkaisi toisten puolueiden riveihin tai muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä.

– Nyt on monenlaisia huhuja liikkeellä. Itse ajattelen että nyt on tehty päätös siitä, että tällä pohjalla ei voida jatkaa. Uusi tilanne selkiytyy vasta huomenna.

Uudesta mahdollisesta hallituspohjasta Sipilä ei halunnut esittää arvailuja. Hän halusi kuulla hallituspuolueiden eduskuntaryhmien mietteet ennen kuin kommentoi asiaa enemmän.

– Uudet vaalit ovat viimeinen vaihtoehto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?