Perussuomalaisten Simon Elo pettyi: Kolme tärkeää uudistusta uhkaa kaatua

Kansanedustaja Simon Elo (ps) pettyi hallituskuvioon, jossa perussuomalaisten ajamat uudistukset uhkaavat jäädä pois. Hän pitää ”hankalana ja epäterveenäkin” tilannetta, jossa puolueen johdossa ei ole edustajia puolueen molemmista leireistä.

Simon Elo (ps) on pettynyt, että moni perussuomalaisten ajama asia voi nyt jäädä toteutumatta jos keskusta ja kokoomus etsivät uutta hallituskumppania perussuomalaisten tilalle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo (ps) on pettynyt, että moni perussuomalaisten ajama asia voi nyt jäädä toteutumatta jos keskusta ja kokoomus etsivät uutta hallituskumppania perussuomalaisten tilalle. Hän arvioi, että huomisessa ryhmäkokouksessa voi tulla ”tiukkaakin keskustelua”.

– Ei ollut yllätys tämä lopputulos. Se oli ennakoitavissa viikonlopun jälkeen. Olen itse henkilökohtaisesti pettynyt, että näin käy, koska jotkut uudistukset, joita pidän hyvinä ja tärkeinä, eivät toteudu tämän myötä, Elo sanoo Ilta-Sanomille.

Hänen mielestään näitä ovat esimerkiksi alkoholiuudistus, kielikokeilu ja Vaasan ympärivuorokautisen päivystyksen siirto Seinäjoelle.

– Varmasti Rkp ja kristillisdemokraatit tulevat mittauttamaan näitä asioita itselleen, ja puuttumaan niihin, jos ovat hallituksessa, Elo sanoo.

– Olen sillä kannalla, että mieluummin teen tuloksia aikaan kuin vaan puhun. Siinä mielessä jos vain mahdollista, olen mieluummin hallituksessa kuin oppositiossa, hän toteaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ilmoitti iltapäivällä, että Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyö ei onnistu.

Elo arvioi, että perussuomalaisille ministereille voi olla kova paikka lähteä hallituksesta oppositioon.

– Ei se lähtökohtaisesti miellytä, vaikka se tuskin tulee yllätyksenä. Jos ollaan oppositiossa, äänestän opposition tavoin, mutta jos puheenvuoroja jaetaan, en lähde vastustamaan sellaisia asioita, joita olen hallituksessa kannattanut, Elo sanoo.

Oliko selvää, että kun Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi, mennään oppositioon?

– Kun koko puheenjohtajisto oli valittu niin sen tiesi, Elo vastaa.

Huomenna tiistaina on perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokous.

– Siinä keskustellaan tilanteesta ja puheenjohtaja kertoo näkemyksensä, miten tästä eteenpäin mennään. Uskon, että tulee myös tiukkaakin keskustelua, Elo vastaa.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Huhtasaari ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Teuvo Hakkarainen, jotka ovat Halla-ahon kannattajia.

Kuinka dramaattisesti perussuomalaiset on nyt muuttunut puolueena kun johto vaihtui?

– Olin itse pahoillani siitä, että puheenjohtajistoon ei valittu näiden kahden pääehdokkaan eli Halla-ahon ja Terhon leireistä edustajia, Elo vastaa.

– Olisin toivonut, että kummastakin porukasta olisi valittu puheenjohtajistoon edustajia, jotta kaikilla olisi mahdollisimman hyvä edustus puolueen johtavissa elimissä. Pidän hankalana ja epäterveenäkin sitä, että koko johtajisto on vain yhdeltä kantilta, hän toteaa.

Oletko harkinnut puolueesta loikkaamista?

– En ole sellaisia miettinyt. On mennyt miettiessä jatketaanko hallitustaivalta vai ei. Ei ole tuollaisiin kysymyksiin ollut aikaa, Elo kertoo.

Hän korostaa, että on itsekin maahanmuuttokriittinen, mutta puolueen tasapainon kannalta olisi järkevää, että on eri porukoista puheenjohtajistossa edustus.

Millainen Jussi Halla-aho on puheenjohtajana?

– Katsotaan millaisella linjalla ja puheilla hän jatkaa. Linjapuheessa ei suuria yllätyksiä tullut. Sinänsä tuttu linja, Elo toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?