Petteri Orpo oikoi Jussi Halla-ahon puheita Naantalissa: ”Eihän tässä siitä nyt ole kyse”

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo halusi korjata Naantaliin Kultaranta-keskusteluihin tullessaan Jussi Halla-ahon omassa linjapuheessaan Jyväskylässä esittämää väitettä.

11.6.2017 18:37

– Ainakin yhden asian haluaisin siitä korjata. Hän totesi, että heidän pitäisi meidän mukaamme hyväksyä kokoomuslaiset arvot. Eihän tässä siitä ole kyse, vaan siitä, hyväksyykö perussuomalaisten uusi johto länsimaiset, demokratiaan ja ihmisyyteen kuuluvat arvot noin ylipäänsä.

Petteri Orpo ei ollut kuullut linjapuhetta kokonaan, koska oli autossa matkalla Naantaliin. Orpon mukaan perussuomalaiset ovat nyt aivan uusi puolue, ja arvoihin liittyviä asioita on selvitettävä.

– Se on aivan keskeistä hallitusyhteistyön kannalta.

Orpo ei halunnut kommentoida hallituksen vaihtoehtoja ennen maanantaita. Pääministeri Juha Sipilä ja Orpo tapaavat Jussi Halla-ahon huomenna aamulla kello kymmeneltä Kesärannassa.

– Sen jälkeen kokoomus miettii keskuudessaan puolue-elinten kesken, onko yhteistyön jatkamiselle edellytyksiä.

Monet keskeiset kokoomusvaikuttajat ovat sanoneet, ettei heidän kokoomuksensa mahdu samaan hallitukseen Halla-ahon kanssa.

– Se kertoo siitä, että tämä ei ole kokoomuksen sisällä helppo kysymys, vaan vakavan pohdinnan paikka.

Halla-aho epäili Jyväskylässä pitämässään linjapuheessaan, että kokoomuksella olisi jotain henkilökohtaista uutta perussuomalaisten johtoa vastaan.

– Ongelma tuntuu tässä tapauksessa olevan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan henkilöissä, eikä niinkään poliittisessa linjassa, Halla-aho sanoi.

Hän nosti esille myös Orpon jo lauantaina paaluttaman vaateen siitä, että perussuomalaisten pitäisi uudella johdolla sitoutua hallitusohjelman lisäksi myös niihin yleisiin arvoihin, joihin se nojaa.

– Meidän pitäisi kuulemma vielä sitoutua kokoomuslaisiin arvoihinkin. Ei tämä tietenkään käy. Meillä on omat näkemyksemme, Halla-aho sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?