Petteri Orpo kommentoi Halla-ahon valintaa IS:lle: ”Kokoomus ei ole hallituksessa hinnalla millä hyvänsä”

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kommentoi lauantaina Turussa Jussi Halla-ahon valintaa perussuomalaisten johtoon.

10.6.2017 16:53

Kokoomuksessa mietitään nyt hyvin vakavasti, onko hallitusyhteistyön jatkumiselle edellytyksiä, sanoo valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok). Orpo kommentoi Jussi Halla-ahon valintaa perussuomalaisten johtoon IS:lle lauantaina Turussa.

– Pelkästään hallitusohjelmaan sitoutuminen ei riitä. Kyse on myöskin periaatteista. Niistä periaatteista, joiden pohjalle hallitusohjelma on rakennettu, Orpo sanoi.

Orpo haluaa keskustella ensin kokoomuksen puoluejohdon ja pääministerin kanssa siitä, onko hallitusyhteistyön jatkamiselle perussuomalaisten kanssa edellytyksiä.

Orpo viittasi puheissaan hallitusohjelman kirjaukseen, jonka mukaan Suomi on avoin, kansainvälinen, kieleltään ja kulttuuriltaan rikas maa.

– Muun muassa tämän kirjauksen osalta Timo Soini on ollut takuumies politiikalle ja yhdessä tekemiselle. Siinä on ihan hyvin päästy eteenpäin ja takuumiehen sanaan on voinut luottaa, Orpo kuvaili.

Orpon mukaan on aivan selvää, että Jyväskylästä tulee ulos aivan erilainen perussuomalaisten puolue kuin sinne lähti.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan hallituspuolue perussuomalaiset on erittäin suuren muutoksen keskellä.

Orpo kertoi, että jo puheenjohtajakiertueen aikana oli tullut esille asioita, jotka olivat saaneet hänet vakavasti miettimään tilannetta.

– Haluan keskustella kokoomuksen puoluejohdon ja tietysti pääministerin kanssa siitä, että onko edellytyksiä hallitusyhteistyön jatkamiselle. Kokoomus ei ole hinnalla millä hyvänsä hallitusyhteistyössä mukana.

Valtiovarainministeri muistutti, että hallituspuolueiden puheenjohtajat kokoontuvat seuraavan kerran maanantaina.

– Silloin ja sen jälkeen katsotaan lopulliset ratkaisut, hän sanoi.

Perussuomalaiset valitsivat selvällä äänten enemmistöllä Jussi Halla-ahon puolueen johtoon lauantaina Jyväskylässä. Halla-aho sai 949 ääntä. Toiseksi tullut Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho sai 629 ääntä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?