Juha Sipilä Halla-ahon valinnasta: ”Kova paikka hallitukselle”

Julkaistu:

Pääministeri kommentoi hallituskumppanin puheenjohtajan valintaa Tallinnasta.
Pääministeri Juha Sipilä on soittanut Jussi Halla-aholle onnitellakseen tätä perussuomalaisten puheenjohtajakisan voitosta.

– Hän on demokraattisessa prosessissa valittu suomalaisen puolueen puheenjohtaja. Se on tietenkin selvää, että Halla-aho ja Timo Soini ovat täysin eri persoonia. Hänen arvomaailmansa on lähtökohtaisesti kauempana omastani ja puolueeni kannasta. Puolue (ps) on nyt eri puolue. Se on selvä asia, Sipilä sanoi.

Sipilä kertoi tapaavansa Halla-ahon kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa maanantaina kello 10.

– Käymme silloin huolellisesti läpi, miten tästä eteenpäin.

Sipilä oli tiedustellut puhelun aikana Halla-aholta tämän haluja jatkaa hallituksessa nykyisen hallitusohjelman puitteissa.

– Hän totesi, että on. Ja tämän hallitusohjelman puitteissa.

Sipilän mukaan maanantain keskusteluja käydään aivan normaalissa järjestyksessä. Hän kävi vastaavan keskustelun myös Petteri Orpon kanssa, kun tästä tuli kokoomuksen puheenjohtaja.

Halla-ahon nousun perussuomalaisten puheenjohtajaksi on ennakoitu voivan kaataa Sipilän hallituksen. Sipilä ei peitellyt sitä, että arvomaailmojen erojen vuoksi tilanne on tukala ja voi johtaa hallituskriisiin tai hallituksen hajoamiseen.

– Totta kai, kova paikka tämä on hallitukselle, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan Halla-ahon valinta ei tullut yllätyksenä. Hän oli osannut odottaa sitä jo tiistai-illasta asti.

– Olen hyvin osannut tilanteeseen varautua.

Sipilä kuitenkin vakuutteli, ettei ole ollut vielä oppositiopuolueisiin yhteydessä kalastellakseen uusia hallituskumppaneita kristillisistä tai ruotsalaisesta kansanpuolueesta.

Halla-aho puheenjohtajuus tietää liki varmuudella Timo Soinin syrjäyttämistä ulkoministerin tehtävästä ja melkoista ministerirulettia.

– Ministerikierrätystä varmasti tulee. Yritin soittaa Timo Soinille, mutta en vielä saanut häntä kiinni, Sipilä sanoo.

Sipilä kertoi, ettei vielä hän tunne Halla-ahoa tai tämän ajattelua kovin hyvin. Pääministeri kertoi aikovansa soittaa Halla-aholle myöhemmin tänään uudelleen, kun hälinä perussuomalaisten puoluekokouspaikalla on laantunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt