Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Kokoomus ja Halla-aho eivät mahdu samaan hallitukseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Kokoomus ja Halla-aho eivät mahdu samaan hallitukseen

Perussuomalaisten hallituskumppanien nuorisojärjestöt suhtautuivat nihkeästi Jussi Halla-ahon valintaan puoleen puheenjohtajaksi.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.­

10.6.2017 14:52

Kokoomusnuorten puheenjohtaja sanoi suoraan, ettei kokoomus hänen mielestään voi istua samassa hallituksessa Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.

Myös Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja painotti, että pääministeripuolue keskustan on oltava valppaana sopiessaan hallitusyhteistyön jatkosta.

Kokoomusnuorten puheenjohtajan Daniel Sazonovin mukaan perussuomalaiset on nyt jyrkän maahanmuuttovastainen ja avoimen EU- ja globalisaatiokriittinen puolue.

– Halla-ahon johtamana puolue vertautuu Euroopan muihin rasistisiin puolueisiin, joiden kanssa vastuulliset eurooppalaiset puolueet ovat pidättäytyneet tekemästä hallitusyhteistyötä, Sazonov sanoi tiedotteessa.

– Kokoomus ja Halla-ahon johtamat perussuomalaiset eivät mahdu samaan hallitukseen, hän katsoo.

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi ja Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtaja Arttu Karila totesivat yhteistiedotteessaan, että keskustalla on vastuu toimia tinkimättömänä ihmisoikeuksien puolestapuhujana.

– Poikkeuksellisen vaikea hallitustaival on jo nyt vaatinut keskustaa joustamaan omista periaatteistaan esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa, koulutuspolitiikassa ja talouspolitiikassa. Alkuviikosta käytävissä minihallitusneuvotteluissa keskustalaisten arvojen on oltava paalutettuina Kesärannan peruskallioon, Kemppi ja Karila linjasivat.

Oppositiopuolueiden nuorisojärjestöistä Vasemmistonuoret katsoo, ettei hallituksella ole edellytyksiä jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Järjestön mukaan Halla-ahon valinnan jälkeen hallitukselta on tiedossa rasismin tukemaa leikkauspolitiikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?