Verkkouutiset: Kokoomuksen Orpo Halla-ahon valinnasta: ”Vakavan pohdinnan paikka” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Verkkouutiset: Kokoomuksen Orpo Halla-ahon valinnasta: ”Vakavan pohdinnan paikka”

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi Jussi Halla-ahon valintaa perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.­

10.6.2017 14:44

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kommentoi Jussi Halla-ahon valintaa perussuomalaisten puheenjohtajaksi Verkkouutisissa:

– Tämä on vakavan pohdinnan paikka. Perussuomalaiset ei ole sama puolue kuin ennen.

Orpo sanoo haastattelussa Timo Soinin olleen takuumies, jonka perusteella on voinut luottaa, että hallitusohjelman kirjaus ”Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa” näkyy hallituksen linjauksissa.

– Nyt tilanne on se, että emme tiedä, onko hallituksessa takuumiestä perussuomalaisten osalta esimerkiksi edellä mainitun kirjauksen osalta, Orpo sanoo.

Orpo toteaa haastattelussa myös, että kokoomus voi olla mukana vain sellaisessa hallituksessa, joka nojautuu kestäviin ja hyviin länsimaisiin arvoihin.

– Sellaisia ovat esimerkiksi jokaisen ihmisen luovuttamattomat ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaate, hän linjaa.

– Kokoomus joutuu miettimään, onko hallitusyhteistyön jatko perussuomalaisten kanssa mahdollista. Kyse on myös periaatteista, ei pelkästä hallitusohjelmaan sitoutumisesta, kuvaa Orpo puolestaan STT:lle.

Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi puoluekokouksessa lauantaina. Valtiovarainministeri kertoo Verkkouutisille odottavansa, minkälainen puolue perussuomalaisista kuoriutuu Jyväskylän puoluekokouksessa ulos. Hän odottaa myös uuden puheenjohtajan linjapuhetta sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?