KS: Pyhtäällä jahdatut ase- ja venevarkaat jäivät kiinni rantasaunasta

Mökille murtautuneet miehet saivat saaliikseen kymmenkunta asetta sekä useita veneitä.

Poliisi julkaisi kuvan veneellä pakenevista varkaista torstaina.

9.6.2017 12:30

Poliisia, rajavartiolaitosta sekä puolustusvoimia työllistänyt eilinen Pyhtään etsintäoperaatio sai alkunsa, kun Haminan Hylksaaressa sijaitsevaan mökkiin oli murtauduttu.

Saaliikseen ryöstäjät saivat mökiltä asekaapin sisältöineen sekä kaksi venettä. Poliisin alustavien tietojen mukaan mökin asukkaat olivat paikalla ryöstön tapahtuessa. Heille ei kuitenkaan aiheutunut vammoja tapahtumien yhteydessä.

Yksi veneistä löytyi myöhemmin palavana Haminan edustalla ja toisella epäillyt ase- ja mökkivarkaat rantautuivat Lökören rantaan rajavartiolaitoksen heitä jahdatessa.

Rantauduttuaan kolmikko jatkoi matkaansa juosten metsikköön rannan tuntumassa.

Kymen sanomien mukaan epäillyt jäivät lopulta kiinni lähellä rantaa sijaitsevasta saunarakennuksesta poliisin etsintöjen yhteydessä. Miehet olivat piilotelleet koko etsintöjen ajan hyvin lähellä paikkaa, johon varastetulla veneellään rantautuivat.

 

Iltalehden saamien tietojen mukaan mökkimurtoon uskotaan liittyvän ainakin viisi henkilöä, sillä poliisi etsi vielä illan aikana kahta henkilöä Haminan suunnalta.

Neljäs epäillyistä jäi lopulta kiinni poliisille Vilniemen suunnalla illalla.

Kaikki kiinniotetut miehet ovat noin parikymppisiä suomalaisia miehiä. Poliisi on torstain aikana alustavasti kuullut epäiltyjä, mutta teon taustoista tai motiiveista ei vielä ole tiedotettu.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tilannetta perjantaiaamuna.

Aseita ja veneitä varastaneen koplan perässä oli lopulta suuri joukko meri- ja rajavartioston, poliisin sekä puolustusvoimien henkilöstöä ja kalustoa. Ainakin kolmen helikopterin kerrotaan liikkuneen alueella etsintöjen aikana.

Saaliiksi miehille tarttui mökiltä kymmenkunta metsästyskäyttöön tarkoitettua asetta. Aseet ja varastetut veneet ovat poliisin hallussa, mutta viedyn asekaapin kohtalosta ei ole tietoa.

Samaisen miesporukan uskotaan poliisin mukaan murtautuneen myös muihin veneisiin alueella keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Poliisi kehottaa veneiden omistajia tarkastamaan veneensä ja ilmoittamaan mahdollisista vahingoista.

Etsintäoperaatioon osallistui henkilöstöä puolustusvoimista, rajavartiolaitokselta sekä poliisista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?