Ikärajaton dildobingo rantautuu kaupungin kirjastoon Helsingissä: ”Olemme saaneet hurjan vastaanoton” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ikärajaton dildobingo rantautuu kaupungin kirjastoon Helsingissä: ”Olemme saaneet hurjan vastaanoton”

Erikoisen konseptin isä on helsinkiläinen monitoimimies Pertti Mäki.

–Dildobingosta voi voittaa kaikkea pienemmistä tapeista isompiin värisyttimiin, kertoo kisailun veturi Pertti-setä.

5.6.2017 22:27

Kaikki tietävät kinkkubingon, hauskan joulukuisen kisailun, jonka pääpalkintona on joulupöydän sinapilla kuorrutettu kruunu.

Samalla periaatteella pyörii myös dildobingo, mutta siinä kilpailijat hamuilevat seksileluja. Pikkutuhmassa bingossa voi voittaa kaikkea hieromasauvasta puhallettavaan barbaraan.

Konseptin keksijä Pertti Mäki, eli Pertti-setä, 43, on isännöinyt dildobingoja Helsingin ravintoloissa viime keväästä. Erään suomalaisen seksikaupan sponsoroimat iltamat saavuttivat hetkessä suursuosion.

– Dildobingo on muodostumassa jo jonkinasteiseksi ilmiöksi. Olemme saaneet hurjan vastaanoton. Mestat ovat aivan täynnä ja kaikki tulevat paikalle nimenomaan pelaamaan ja osallistumaan, Pertti-setä kertoo.

Mies arvioi, että tapahtuman salaisuus piilee sen hauskassa ja intensiivisessä tunnelmassa sekä dj:n pyörittämässä hyvässä musiikissa. Eniten dildobingo kiinnostaa nuoria naisia.

– Tällaista ei ole koskaan ennen tehty Suomessa, hän sanoo.

Ennakkoluuloton iltama

Viikon päästä dildobingo tekee debyyttinsä kaupungin tiloissa. Rivoa bingoa huudetaan Kallion kirjastossa osana kaupungin omaa kulttuuritapahtumaa, Helsinki-päivää.

– Olemme Kallion kirjastossa kokeilleet monia erilaisia kaupunkikulttuurimuotoja ennakkoluulottomasti, kertoo erikoiskirjastovirkailija ja tiiminvetäjä Janne Palander.

Ohjelmanumero on ikärajaton ja ilmainen.

– Olen käynyt dildobingossa ja se oli todella hauskaa. Bingon järjestäjän kanssa ajattelimme, että Helsinki-päivänä sen voisi hyvin jalkauttaa ihan kaikkien saataville, kaikki kun eivät pääse tai halua ravintolaan, hän jatkaa.

Kirjasto on turvallinen tila

Palander ei keksi syytä, miksi dildobingoa ei tohtisi pitää kirjaston tiloissa.

– Olemmehan päihteetön ja turvallinen tila, hän huomauttaa.

Kallion kirjasto on kuitenkin varautunut siihen, että jotakuta konsepti saattaa kummastuttaa. Varmuuden vuoksi tapahtuma pidetään kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

– Otimme varovaisen linjan, jotta kukaan ei eksy vahingossa voittamaan puhallettavaa nukkea.

– Olemme valmiita ottamaan vastaan kaikenlaista palautetta ja selittämään toimintaamme, jos se on jollain tavalla tarpeellista, Palander vakuuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?