Poliisi kampanjoi poliisin rasismia vastaan

Poliisi aloitti itsekritiikin Twitterissä ja Facebookissa.

Suomen poliisi on aloittanut sosiaalisessa mediassa rasismin vastaisen kampanjan.

Kampanja alkoi maanantaina hiukan ennen kello 14.

Poliisi twiittasi näin:

Meillä on sisäisesti vielä tehtävää, mutta kun ammatikseen valitsee #poliisi'n, on vain yksi viesti ja se on tämä #eirasismille pic.twitter.com/RTomrdEeen— Suomen poliisi (@SuomenPoliisi) 5. kesäkuuta 2017

Twiitti on itsekriittinen: ”Meillä on sisäisesti vielä tehtävää...”

Mutta jämäkkä: ”... mutta kun ammatikseen valitsee poliisin, on vain yksi viesti, ja se on tämä: ei rasismille.”

Saman viestin poliisi on laittanut ulos samaan aikaan myös Facebookin kautta.

Poikkeuksellinen reaktio liittyy poliisien salaiseen Facebook-ryhmään, jossa on verkkojulkaisu Long Playn mukaan käyty avoimen rasistista keskustelua.

Asia käy ilmi yli sadasta Long Playlle toimitetusta kuvakaappauksesta. Long Play uutisoi Facebook-ryhmästä viime viikon lopulla.

Keskustelussa on kommentoitu muun muassa turvapaikanhakijan hirttäytymisyritystä Helsingin Rautatieasemalla toteamalla, että ”edes tota ne ei osaa” ja ”kelvottomalta yritykseltä näytti”.

Kuvakaappausten mukaan räppäri James Nikanderin eli Mustan barbaarin perhettä koskevassa keskustelussa Nikanderia kutsuttiin ”pinkiksi gerbiiliksi” ja ehdotettiin, että ulkomaalaiset velvoitettaisiin kantamaan hihamerkkiä.

Facebook-ryhmän keskustelua moderoi joukko poliiseja ympäri maata. Joukossa oli nettipoliisina tunnettu rikoskomisario Marko Forss, joka erosi ryhmän moderaattorin pestistä huhtikuun lopussa.

Forss kommentoi Long Playlle, että ainakin yksi keskusteluissa ilmennyt tapaus on toimitettu syyttäjälle selvittelyyn. Hän totesi kuitenkin, että myös poliisilla on sananvapaus, etenkin kun ryhmässä keskustellaan vapaa-ajalla.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoi Long Playlle kuulleensa poliisien Facebook-ryhmästä huhuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?