Kotimaa

Reserviläisliitto velvoittaisi naiset ”kansalaispalvelukseen” – tätä se tarkoittaisi

Julkaistu:

”Näen naisissa paljon käyttämätöntä voimavaraa”, sanoo liiton varapuheenjohtaja Terhi Hakola.
Reserviläisliitto velvoittaisi myös naiset osallistumaan kutsuntoihin. Armeijan käyminen olisi naisille edelleen vapaaehtoista.

Asepalveluksen suorittavien naisten määrä on noussut ennätyslukemiin. Kutsuntapäivään osallistuminen houkuttaisi yhä useampia mukaan, sanoo Reserviläisliiton varapuheenjohtaja Terhi Hakola.

– Näen naisissa paljon käyttämätöntä voimavaraa maanpuolustuksellemme, hän toteaa.

Reserviläisliitto hahmottelee myös molempia sukupuolia koskevan kansalaispalveluksen kehittämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Siviilipalveluksen korvaava kansalaispalvelus olisi pakollinen niille naisille, jotka eivät suorita vapaaehtoista asepalvelusta. Siihen osallistuisivat myös miehet, jotka eivät pysty käymään armeijaa.

– Kansalaispalvelus koostuisi jonkun päivän tai useamman viikon kestävästä kriisinhallintakoulutuksesta, Hakola hahmottelee.

Erilaisiin kriisiajan tehtäviin valmistava koulutus voisi hänen mukaansa sisältää esimerkiksi ensiapua, ruokahuoltoa tai vesikriisin hallintaa.

– Toki tällaisten koulutuksien järjestäminen vaatisi rahaa, mutta jos uudistuksia halutaan tehdä, niin kyllä raha jostain löytyy.

Hakola muistuttaa, että kansalaispalvelusta ja naisten velvoittamista kutsuntoihin on väläyttänyt muun muassa puolustusministeri Jussi Niinistö (ps).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt