Kotimaa

Kommentti: Sdp heräsi painajaiseen – haussa hyvä häviäjä noloon tilanteeseen

Julkaistu:

Sdp on liemessä presidentinvaalien kanssa. Tilanne on painajaismainen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.
Eero Heinäluoman (sd) maanantaiaamuinen kieltäytyminen pelastaa äiti-Sdp nololta tilanteelta presidentinvaalien ehdokasasettelussa johti siihen, että nyt tilanne vasta nololta näyttääkin.

Se ei voisi kaameammalta näyttää.

Puolue on hukassa, kerta kaikkiaan.

Kaikki jotka muistavat Sdp:n mahtipäivät, eivät ikinä voineet kuvitella tilannetta, että kukaan ei suostu puolueen presidenttiehdokkaaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ihan vain nostalgisesti: presidentti Martti Ahtisaaren aikana Sdp:llä oli pääministerin ja ulkoministerin paikat, minkä päälle se johti vielä eduskunnan ulkoasianvaliokuntaa.

Ja nyt ei löydy edes yhtä ehdokasta!

Niinistön kannatus säikäytti

Jutta Urpilainen (sd) leikki Sdp:n ehdokkuudella kuin kissa hiirellä, ihme että puheenjohtaja Antti Rinne (sd) ylipäätään missään vaiheessa edes uskoi, että Urpilainen kokemansa jälkeen olisi lähtenyt pelastamaan puoluettaan.

Päinvastoin: kärsikööt!

Heinäluoma sen sijaan ainakin mietti asiaa.

Mutta hän myös tietää miten Sdp:ssä aina käy. Toverit pyytävät ehdokkaaksi, kukaan ei pane tikkua ristiin vaalikampanjassa ja rökäletappiosta vastuun kantaa vain ja ainoastaan ehdokas itse, koska oli huono.

Heinäluoma ei päässyt edes tähän vaiheeseen.

Hän pohti ehdokkuuttaan viime torstaina Sdp:n eduskuntaryhmässä. Vain kaksi tuki: Rinne ja Jukka Gustafsson (sd).

Muut käänsivät selkänsä eivätkä sanoneet yhtään mitään.

Se kertoo myös siitä, että vuosien varrella Heinäluoma on onnistunut suututtamaan monet ns. pelaamisellaan.

Heinäluoma pyöri eilen Hakaniemen torilla alavireisenä samaan aikaan, kun työväen pyhällä paikalla kerättiin nimiä presidentti Sauli Niinistön kampanjaan.

Niinistön ylivoima musertaa kaikki

Ilta-Sanomien Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Niinistö kannatus on 72 prosenttia – Heinäluomalla olisi ollut vain vain kolme.

Kun lisäksi mm. Lasse Lehtinen (sd) ilmoitti lähtevänsä suoraan Niinistön taakse ja entinen sttk:lainen merkittävä ay-vaikuttaja Seppo Junttila (sd) suosittelee samaa koko puolueelle, eväät ovat vähissä.

Niin ovat keneltä tahansa – siltäkin onnettomalta, joka lopulta ottaa Sdp:n orjantappurakruunun kantaakseen.

Kakkosehdokaat peliin

Mutt kuinka toverit tästä eteenpäin?

Sdp:n puoluejohto on koolla huomenna ja puoluehallitus torstaina. Hyvät neuvot ovat nyt tarpeeseen.

Rinne on luvannut, että oma ehdokas tulee, siitä ei voi enää perääntyä.

Mutta kuka? Nyt raavitaan laarin pohjia, ja jäljellä on vain kakkosluokan nimiä.

Naisehdokas on se jota etsitään. Eli tässä listaa, josta voi aloittaa: Tuula Haatainen, Sanna Marin, Maarit-Feldt Ranta, Liisa Jaakonsaari, Miapetra Kumpula-Natri – vai Höntyn Liisa…

Vasemmistoliiton Merja Kyllönen saa joka tapauksessa presidentinvaaleihin tasoisensa kaverin. Siis jos Sdp syksyyn mennessä saa ehdokkaansa selville. Ennen kesälomia se ei enää ehdi millään.

Saisiko niitä ehdokkaita työvoimatoimistosta?

Puheenjohtaja Antti Rinnettä itseään on maaniteltu ja maanitellaan varsinkin nyt ehdolle, mutta hän on kieltäytynyt ja vetoaa siihen, että puheenjohtajan homma on vetää maakuntavaalitaistelua, joka käydään presidentinvaalien kanssa yhtä aikaa.

Ihan kelpo peruste.

Mutta Sdp voi hakea nyt ehdokastaan vaikka Hesarin työpaikkasivuilta: etsitään noloon tilanteeseen hyvää häviäjää, aikaisempi työkokemus suotavaa, mutta ei välttämätöntä…

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt