Mies törmäsi polkupyörällä hirveen – hetkeä myöhemmin ohi pyöräili Alexander Stubb

Hirveen törmännyt pyöräilijä selvisi tapauksesta sijoiltaan menneellä olkapäällä.

Pyöräilijä törmäsi yllättäen tielle juosseeseen hirveen Kirkkonummella.

4.6.2017 17:37

Yksi henkilö loukkaantui sunnuntai-iltapäivänä Kirkkonummella järjestetyssä pyöräilykisassa. Onnettomuuden aiheutti yllättäen tielle juossut hirvi, johon pyöräilijä törmäsi.

Sunnuntaina Kirkkonummella järjestettiin Lapinkylän tempo -pyöräilykilpailu. 26,6 kilometrin mittaisella reitillä eripituisia osuuksia pyöräili sunnuntaina kaikkiaan sata pyöräilijää lapsista vanhuksiin.

Stubb pyöräili ohi vain hetkeä myöhemmin

Pyöräilyseuran yhteyshenkilö Olli Heikurinen kertoo IS:lle, että tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

– Tämänhetkinen tieto on se, että hänellä olisi olkaapää sijoiltaan, mutta ei mitään vakavampaa, hän sanoo.

Alla pyöräilyreitti merkittynä Google Mapsiin.

Käynnissä oli yksitellen ajettavat aika-ajot. Mies lähti matkaan kello 12.39.

Onnettomuus sattui vain kilometrin päässä Evitskogintien ja Sjökullantien risteyksessä sijainneelta lähtöpaikalta.

Useat kilpailijat kertovat nähneensä matkan varrella hirviä, Heikurinen kertoo. Yksi hirvistä oli syystä tai toisesta juossut tielle ja törmännyt pyöräilijään.

Pyöräilijä kykeni nousemaan itse ylös, mutta lähellä ollut liikenteenohjaaja soitti paikalle lähtöpaikalta toimitsijan, joka kuljetti pyöräilijän Jorvin sairaalaan lääkäriin.

Vain minuutti hirven törmänneen pyöräilijän jälkeen samalle reitille lähti myös entinen pää- ja valtiovarainministeri Alexander Stubb, joka on järjestäjäseuran IK-32:n jäsen. Hänen ohittaessa onnettomuuspaikan tilanne oli jo kuitenkin ohi.

Eläinkolarit eivät ole harvinaisia

Heikurinen kertoo, että eläimiin törmääminen pyöräilykisoissa ei ole harvinaista. Etenkin pieniä kotieläimiä saattaa juosta tielle yllättäen.

– Olen itse kaatunut, kun törmäsin tielle juosseeseen kissaan. Tämän kokoluokan tapauksesta en kuitenkaan ole koskaan kuullut, Heikurinen sanoo.

Erityisiä ”hirvivahteja” kisoihin ei tulla järjestämään, sillä jopa kymmenien kilometrien mittaisille osuuksille ei voida valvontaa järjestää. Kilpailuissa on kuitenkin liikenteenohjaajat valvomassa tienristeyksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?