Ministeri Jari Lindström avautuu blogissaan tehtävästään: haukuttiin ”suvakiksi” – ”Sain vastuulleni maahanmuuton seuraamukset”

Lindströmin mukaan työministerin tehtävä on ollut epäkiitollinen työmaa perussuomalaiselle: ”Alussa minua häiritsi todella paljon se palaute, joka tuli ’omilta’ tai sellaisiksi ilmoittautuneilta.”

Työministeri Jari Lindström (ps) kuvattuna eduskunnan kyselytunnilla 11.5.2017.

3.6.2017 12:57

Työministeri Jari Lindström (ps) avautuu blogissaan ministeritehtävistään maahanmuuton saralla. Lindströmin vastuualueeseen työministerinä kuuluu muun muassa maahanmuuton kotouttaminen.

Lindströmin mukaan tehtävä on ollut vähintäänkin epäkiitollinen työmaa perussuomalaiselle.

– Alussa minua häiritsi todella paljon se palaute, joka tuli nimenomaan ”omilta” tai sellaisiksi ilmoittautuneilta. Ei häiritse enää, Lindström kirjoittaa.

– Joko teen tämän niin hyvin kuin pystyn tai sitten väistyn. Itseni kanssa en enää riitele, haukuttiin minua sitten suvakiksi tai joksikin muuksi.

Lindström kokee, että perussuomalaisilta on odotettu kaikkien suunnitelmien läpiviemistä välittömästi. Hänen mukaansa puoluetta on jopa syytetty koko maahanmuuttokriisistä.

– Tai jollei nyt ihan kaiken, niin ainakin maahanmuuttokriisi meidän olisi pitänyt estää. Sekin kun oli joidenkin mielestä suorastaan meidän tilaamamme, Lindström sanoo.

Kiitoksia ja myönteistä palautetta ei hänen mukaansa ole paljoakaan saatu, vaikka joitain asioita on hänen mukaansa myös saatu ajettua läpi.

– Yhden käden sormet riittävät siitä saatuun positiiviseen palautteeseen. Mutta annas olla kun kyse on mamuista (maahanmuuttajista)... Ei ”mahdu” palaute sähköpostiin. Ei tilanpuutteen eikä sisällön puolesta, Lindström kirjoittaa.

Hän kuitenkin lisää, että puolueen hallitustaival ei ole sujunut täysin ongelmitta.

– En lainkaan väitä, että olisimme olleet täydellisiä. Virheitä on tehty, oppirahoja on makseltu. Virheistä pitää oppia, hän sanoo.

– Sellaista puoluetta ei olekaan, joka ei joutuisi tinkimään omista tavoitteistaan saadakseen jotain muuta edistetyksi.

Lindström kertoo kuitenkin valinneensa perussuomalaiset puolueena myös muista syistä kuin vain maahanmuuttopolitiikan vuoksi.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on aiemmin kertonut, että mikäli hänet valitaan ensi viikonlopun kisassa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, lähtee puolueen nykyisen puheenjohtajan Timo Soinin ulkoministerin salkku kiertoon.

Myös Lindström kertoo olevansa valmis siirtymään ministerin paikalta, jos käsky käy.

– Jos uusi puheenjohtaja (oli tämä sitten kuka tahansa) haluaa järjestellä ministerisalkkuja mieleisekseen, niin ei minulla ole siihen mitään vastaansanomista omalta osaltani. Teen kuten käsketään, Lindström sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?