Presidentti Niinistö IS:n erikois­haastattelussa: Viro ei joudu hyökkäyksen kohteeksi

Presidentti Sauli Niinistö torjuu Ilta-Sanomien haastattelussa spekulaatiot, että Venäjä hyökkäisi Viroon.

3.6.2017 6:12

Suomessa on keskusteltu viime viikkoina siitä, pitäisikö Suomen auttaa Viroa Lissabonin EU-sopimuksen mukaisesti.

Ilta-Sanomien erikoishaastattelussa presidentti Sauli Niinistö sanoo pitävänsä kysymyksenasettelua vääränä kahdellakin tavalla.

– Pitää nähdä, että jos sotaa käydään Virossa tai Baltiassa, siinä olisi osallisena Nato. Jos Venäjä ja Nato ovat vastakkain, en usko sellaiseen herrasmiessopimukseen, että soditaanpa vain Virossa tai Baltiassa. Se tarkoittaa hyvin laajamittaista sotimista. En usko mihinkään rajalliseen voimanmittelyyn, jos suurmaat ovat vastakkain. Oikea kysymys olisi tietysti, auttaako Suomi Natoa auttamaan Viroa. Siitähän siinä kuitenkin on kysymys. Kaikki tämä on vain teoreettista. Toistan: en usko tällaiseen koskaan päädyttävän, Niinistö sanoo.

Keskustelua ei syytä rajata

Keskustelua Niinistö ei halua rajata, päinvastoin.

– Ihan hyvä, että puhutaan. Olen aika yllättynyt siitä, että jotenkin tunnettaisiin, että Suomessa ei puhuta ulkopolitiikasta. Meillä on lehdet täynnä teoreettisia sodankäyntitilanteita tai muuta ulkopolitiikkaa, Niinistö toteaa.

Ilta-Sanomat julkaisee presidentin erikoishaastattelun sekä viikonlopun painetussa lehdessä että verkossa.Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan yllä olevalta ISTV:n videolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?